Avel
6 oktober 2016 12:57
Ridsportplus

Chloe en av 47 finalklara

Breeders Trophy är uppfödarnas tävling lika mycket som ryttarnas. Siw Persson gläds åt sitt sto Karamells förmåga att kombinera sport och avel. I 5-årsklassen går avkomman Chloe till final med Maria Ŗstman och i 6-årsfinalen startar Douglas Lindelöw Dior. I helgen startar Karamell själv.

Chloe en av 47 finalklara
Stoet Chloe tillsammans med sin ägare och ryttare Maria Östman och sin uppfödare Siw Persson. På söndag blir det start i 5-årsfinalen. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    På lördag ska stoet Karamell starta 1,35-hoppning vid Skabersjö Ryttarförenings nationella tävlingar.
    Då kan inte ägaren Siw Persson vara med och stötta – hon ska nämligen vara på Flyinge och få utmärkelsen elitsto för sin Karamell. Och se hur 5-åringen Chloe och 6-åringen Dior sköter sig i finalen.

    Nu 17 år gammal är Karamell (e Lucky Light-Napoleon) piggare än någonsin. Eftersom hon inte har något föl vid sidan har hon fått träda in i rollen som tävlingshäst igen. Och hon bara älskar det, det har blivit en hel del starter i medelsvår med Siws dotter Andrea i sadeln.
    – Jag brukar ju vara med och hjälpa till men Andrea får klara sig själv den här gången, skrattar Siw.

    Siw är nämligen inkallad till Flyinge för att ta emot utmärkelsen elitsto för sin Karamell. Med sju avkommor på meritlistan, efter Robin Z, Quinar, Cardento, två gånger Berlin, Diarado och Cabachon, har Karamell gjort sig förtjänt av utmärkelsen.

    – Den första avkomman, den efter Robin Z, sålde jag till Malin Baryard-Johnsson, en av Berlin-avkommorna såldes som 3-åring på auktionen här på Flyinge till Helena Weinberg, den andra Berlin-avkomman gick 1,35-hoppning med Andrea här på Flyinge Indoor förra helgen. En 6-åring döpt till Dior efter Diarado ägs av Tove Håkansson och rids här på Breeders av Douglas Lindelöw. De tog sig till final de också.

    – Jag har kvar en dotter efter Cardento. Hon gick lätta klasser men fick en hovbensfraktur. Henne har jag lyckligtvis kvar i aveln där hemma.

    Karamell har eget positivt förflutet på Flyinge. Hon vann nämligen championatet för 4-åringar, då med Angelie von Essen i sadeln.
    – Det är roligt med avel, även för mig som bara håller på på hobbynivå och som har ett eller två föl om året.
    – Karamell ska få hoppa klart nu i höst men till vintern ska hon pensioneras och återgå till aveln.

    Dottern Chloe, med ägaren Maria Östman i sadeln, var en av 47 stycken 5-åringar som klarade kvalen dubbelt felfri och därmed gick till final. Här märks också Jens Fredricson på Cosmopolit, fälttävlansryttaren Katrin Norling på Wincent af Tollstad, Robin Aryee med både Skruf Gräns och  Landina RAA och Stephanie Holmén med trion Winning Moon, Capish och Crusader Ice.


    Finalen avgörs på söndag.

    Resultat, andra kvalet 5-åringar hoppning

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden