Avel
5 oktober 2016 16:26
Ridsportplus

Ja jag kan vann

Det minsta startfältet i mannaminne bland 4-åriga hopphästar är avgjort. Domartrion med kommenterande Henrik Ankarcrona i spetsen sållade ordentligt innan ett dussin finalister plockats fram.

Ja jag kan vann
Martina Wallentin hade den största hejarklacken på plats. Det blev jubel när hon satte en stilrunda och nollade med familjens uppfödning Yes I can W. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Ja jag kan, tyckte valacken Yes I Can och hoppade upp sig i ledningen när 4-åringarna gick sin första hoppning i årets Breeders Trophy på Flyinge.
    Yes I Can är uppfödd av familjen Wallentin från Trelleborg och reds nu förtjänstfullt av dottern Martina. Hästen är stor med naturlig försiktighet på hinder, kapacitet och bra teknik. Redan i semifinalerna på Flyinge för snart två veckor sedan visade Yes I Can kvalitet när han var trea i första omgången och tvåa i den andra.
    Nu, i första finalrundan, var domarna Lars Berglund och Leif Nilsson tillsammans med ryttarrepresentanten Henrik Ankarcrona mycket belåtna med vad de såg och belönade rundan med 17,5 poäng och det gav stor ledning inför andra omgången.

    Yes I Can var en av tre finalavkommor efter Click and Cash. Mamma är efter Bachelor NH.

    På andra plats med 16,2 poäng lotsade Malin Carlbäck in Bacau du Rouet (e Baltimore-Callahan, uppfödare/ägare Vivi-Anne Ohlsson).

    Maria Leijon som uppfödare (och ägare) hade en bra dag på Flyinge. Först fick hon se 5-åringen Landina RAA hoppa felfritt med Robin Aryee, sedan tog sig 4-åringarna Taloubet Star RAA och Sputnik RAA in på tredje och fjärdeplats i sin hoppning.
    Victoria Almgren satt på Taloubet Star RAA (e Taloubet K Z-Contendro I) medan Mikaela Petersson red Sputnik RAA (e Starkko-Calgary). Bara 0,3 poäng skiljer de båda Leijonhästarna åt.

    De 13 (två likaplacerade på tolfte plats) 4-åringarna får nu en vilodag för att ladda inför finalen som avgörs klockan 11.00 på fredag.

    Resultat 4-årsklassen

    Start- och resultatlistor, hoppning

    Foto: Kim C Lundin
    Text: Christel Behrmann

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden