Avel
9 oktober 2016 13:08

Ingen hann ifatt Iggy Pop

Tredje gången gillt blev det för Sandra Carlsson när hon red pappas uppfödning Iggy Pop till seger i årets 5-årschampionat vid Breeders Trophy på söndagen.

Ingen hann ifatt Iggy Pop
Iggy Pop och Sandra Carlsson vann 5-årschampionatet i hoppning på söndagen. Roland thunholm

Sandra Carlsson jagades av ett stort antal ekipage, men ingen, inte ens Stephanie Holmén med tre hästar, kom ifatt henne. 
– Jag är imponerad av Iggy Pops omhoppning. Han är en riktig gentleman som gör allting väldigt lätt, sa Sandra efter segern.

Iggy Pop är efter Chairman la Silla. Mödernet går tillbaka till Greta Garbo (mormors mor) som också ligger bakom Carlssons tidigare Breedersvinnare Tom Jones och Brenda Lee.
– Nu siktar vi in oss på Elmia. Och så är vi ju också klara för unghästtävlingarna i början av Scandinaviumveckan, sa Sandra.

Hela 29 av de 46 startande i 5-årsfinalen hoppade felfritt, så det blev en oviss och därmed spännande omhoppning. Det syntes dock att många av de unga hästarna blev förvånade när de nu skulle gå fort och dessutom svänga. Felen kom på andra hindret, en rosa oxer, och på näst sista hindret, ett svart-orange räcke.
– Också Iggy Pop tvekade lite på den rosa oxern och jag tappade några tiondelar där. Som tur var räckte det ändå, sa Sandra.

Den bästa av Stephanie Holméns hästar var Crusader Ice (e Cabachon-Corland), en halvbror till självaste Fibonacci (ex Fendi).
– Han är hingst och godkänd i AES. Nu funderar vi faktiskt att visa honom på bruksprovet, även om han främst är en sporthäst, sa Lisen Bratt-Fredricson som via Grevlunda gård äger den Thina Stigsson-uppfödde skimmeln.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden