Avel
4 oktober 2016 21:44
Ridsportplus

Quarton seglade hem kvalseger

Breeders Trophys första dag avslutades med 7-årskval i Stora Ridhuset och Yvonne Ŗsterholm plockade hem sin femte finalbiljett genom att vinna kvalet med Per-Arne Perssons uppfödning Quarton.

Quarton seglade hem kvalseger
Yvonne Österlund tog sin femte finalbiljett genom att vinna kvalet med Quarton. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Det blev ett 7-årings kval i aftonlampans sken, skämt åsido, men när sista start går efter 21:30 så har det varit en lång dag. De 15 startanmälda 7-åringarna dömdes av Mats Eriksson, Lars Andersson och Jan-Ove Olsson enligt klassisk dressyrbedömning i FEI Prix St Georges. 

    Första ekipage över de 70 procenten var Pernilla André Hokfeldt som visade varför hennes Rakeback VH (SWB f -09 e Skovens Rafael- Corrado WL, uppf Västra Hoby Stuteri och Marta Hansson, äg Beneccus AB) är en av landets segerrikaste 7-åringar. De genomförde klassens svårigheter ganska enkelt, fina skolor och godkända halvpiruetter som är den stora svårigheten ihop med bakdelsvändningarna. Totalt 70.482 procent.

    Det höll tills dagens mesta finalist Yvonne Österholm äntrade banan på Quarton (SWB f -09 e Quaterback-Don Schufro, uppf Per-Arne Persson) som var i sitt esse. Lugn, fokuserad och med härlig mekanik i fina serier och riktigt bra halvpiruetter. Det blev ledning på fina 72,50 procent. 

    Det såg ett tag ut som om en godkänd hingst skulle peta ner dem ett hack. Ida-Linn Lundholm på Eclectisch 1319 (KWPN f -09 e Zenon – Olivi, uppf Fam. Andeweg, äg Eriksbergs Säteri) gjorde ett mycket bra program, på träns fortfarande liksom på unghäst-VM. Det är valfritt i klassen och det var ganska jämt fördelat mellan kandar och träns bland ekipagen. Nere i Ermelo fick hingsten kritik för korta ögonblick i den samlade skritten, det är ett passerat stadium. I dagens program fick alla moment godkänt. De gick in på en andra plats med fina 71,842 procent och Quarton och Eclectisch får fortsätta tampas i finalen.

    Mesta fadershingst i kvalet var Quaterback med två avkommor och en vidare med Quarton till final.

    På lördag gör sju ekipage upp i finalen.

    Breeders Trophy dressyr
    Resultat 7-åringar

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden