Avel
15 maj 2017 11:00
Ridsportplus

Ariadne toppade på Gotland

Ampere-dottern Ariadne utmärkte sig och tog det enda diplomet vid unghästtestet för 4-åringar på Gotland. Totalt blev det 83,3 procent för Ariadne, som dessutom ingick i laget som tog en andra plats vid SWB Gotland Trophy.

Ariadne toppade på Gotland
Louise Croon visade Adriane med stor framgång i Sjonhem

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Vid SWB Gotlands unghästtest för 4-åriga hästar i Sjonhem visades fem hästar. Fyra av dem reds med ryttare över hinder medan en löshoppades. Exteriör och gångarter bedömdes av Jan-Ove Olsson, hoppningen dömdes av Mikael Nolin.

    Bland gångartshästarna blev det ett diplom och ytterligare två klass I-hästar. Bland hästarna som hoppades uppsuttet blev det två klass I-hästar medans den löshoppade inte kom upp i klass I-poäng.

    Högst betyg av alla fick stoet Ariadne (e Ampere). En sjua på benen, annars genomgående höga siffror. Betyget 8,5 sattes på typ, skritt och temperament, och galoppen belönades med en nia. Totalt blev det 83,3 procent för Ariadne vilket gav ett diplom med råge. Med de fina gångartsbetygen blev hon dessutom kvalad till championatet.

    Adriane med uppfödare/ägare och visare. 

    Ariadne är uppfödd och ägd av Per-Anders Croon, men utbildad och visad av Per-Anders dotter Louise Croon. Även om Louise egentligen är hoppryttare är hon jätteförtjust i Ariadne, och tycker hon är helt underbar att rida.
    – Hade jag varit dressyrryttare hade jag behållit henne, men nu är hon till salu, berättar Louise, och beskriver Ariadne som fantastiskt samarbetsvillig och känslig för hjälperna, med en extra växel helt naturligt.
    – Hon har en riktigt bra ridbarhet, säger Louise.

    Om Ariadne inte blir såld innan hösten kommer hon visas på Breeders. Annars hoppas Louise att den nya ägaren visar henne där.

    Louise hade för övrigt bråda dagar under helgen. I samband med unghästtestet höll SWB Gotland en ny tävling kallad SWB Gotland Trophy. Hästar i olika åldrar bedömdes efter teknik och förmåga och tävlade i lag. Dessa lag bestod av närbesläktade hästar eller hästar från samma uppfödare. Totalt visade Louise sju hästar under helgen, och lag från Louise hamnade på första och andra plats i SWB Gotland Trophy. Ariadne ingick i samma lag som sin 3-åriga lillasyster Natasja, och deras poäng från respektive visning räckte till andraplatsen. Mer information om SWB Gotland Trophy finns på SWB Gotlands hemsida.

    Hästkullens DiMarabou blev bästa 4-åriga hopphäst.

    Vid unghästtestet kunde inga diplom delas ut i hoppning, men det var inte långt ifrån för Hästkullens DiMarabou (e Diarado). Hoppsiffrorna 8-8 var i alla fall dagens klart högsta resultat bland 4-åringarna, och dessa räcker till för att DiMarabou ska vara kvalad till championat.

      

    Resultat SWB:s unghästtest för 4-åriga hästar, Sjonhem 14 maj 2017
    Hästar med minst 77,5 procent.
    Inom parantes gångarts- respektive hoppdomarens poäng
    C = hästen direktkvalificerad till 4-årschampionat med Breeder’s Trophy

     

    LOVANDE DRESSYRHÄSTAR

    Ariadne SWB sto 169 cm e Ampere u Jeanne d’Arc e Don Schufro, uppf/äg Ryttargården AB. (8,5 8 9 8) = 83,3% diplom C

     

    LOVANDE HOPPHÄSTAR 4 uppsutten hoppning

    Hästkullens DiMarabou SWB val 171 cm e Diarado u Uega e Indoctro, uppf Ulrika Andersson, äg Emmi Gardell. (8 8) = 79,2% C

    Daquin SWB val 165 cm e Daquar CC u Giuliah e Grandeur, uppf/äg Per-Anders Croon. (8 7) = 77,5%

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden