Avel
23 maj 2017 16:41
Ridsportplus

Escalada tog enda diplomet i Vänersborg

Tyskfödda Escalade var den enda 4-åringen som belönades med diplom vid unghästtestet i Vänersborg. Men å andra sidan tog hon diplom med råge – totalt blev det 84,6 procent som lovande dressyrhäst.

Escalada tog enda diplomet i Vänersborg
Escalada tog enda diplomet bland de 4-åriga hästarna i Vänersborg INORRMAN

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Vid SWB Väst:s unghästtest på Brätte, Vänersborg, visades bara sex 4-åriga hästar. Exteriören dömdes av Christina Olsson, gångarterna av Ruth Börjesson och hoppningen av Marianne Leffler.

    Det delades ut ett dressyrdiplom och ytterligare två dressyrtalanger tilldelades klass I. Bland de fyra hästar som visades i uppsutten hoppning tilldelades ingen klass I. Det har inte publicerats några resultat för de två hästar som löshoppades.

    Dagens stora glädjeämne var den högst bedömda oldenburgstoet Escalada (e Sir Donnerhall I), som visades av Christian Bengtsson. Siffrorna var genomgående på en jämn och hög nivå med åttor, 8,5 och nior. Galoppen och temperamentsbetyget var högst med nio på båda.

    Ägaren Marleen Ernfors berättar hur hon föll pladask för Escalada.
    – Jag köpte henne av Andreas Wempe i Tyskland, säger Marleen till Ridsport.

    Marleen tyckte att Escalada påminde mycket om hennes Divine, som också haft framgångar vid unghästtest och alltid haft så oerhört lätt för sig.
    – Hon sätter under sig så enkelt och självklart, har ett underbart psyke och är social, lätthanterlig och har en ljuvlig ridbarhet och exteriör, säger Marleen om några av Escaladas fördelar.

    Nu är förhoppningen att Escalada ska kunna kvalas till Falsterbo. Marleen vill meritera henne för att kunna avla på Escalada i framtiden, och långsiktigt är tanken att Escalada så småningom ska bli tävlingshäst.

    Bland hästarna som hoppades uppsuttet kom ingen upp i klass I poäng. Bästa hoppsiffror hade Cayella (HOLST sto 171 cm e Cayado e Ravella I e Acrobat II, uppf Timm Peters, äg Magnus Johansson) som hoppade 7-8 och slutade på totalt 74,2 procent.

     

    Resultat SWB:s unghästtest för 4-åriga hästar, Vänersborg 20 maj 2017
    Hästar med minst 77,5 procent.
    Inom parantes gångarts- respektive hoppdomarens poäng
    * = hästen har uppnått poäng för årgångschampionat, men är ej grundregistrerad i SWB och därmed inte kvalificerad

      

    LOVANDE DRESSYRHÄSTAR

    Escalada OLD sto 166 cm e Sir Donnerhall I u Escada e Rohdiamant, uppf Hergen Schroeder, äg M Ernfors AB. (8 8 9 9) = 84,6% diplom *

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden