Avel
29 maj 2017 12:06
Ridsportplus

Sandamia tillbaka efter ett mammaår

Bland de äldre hästarna i Lillerud tog dressyrtalangen Sandamia dagens enda diplom. Oldenburgstoet fick diplom som 3-åring och är tillbaka efter ett pausår – i fjol blev hon mamma och fölet deltog vid elitfölsauktionen.

Sandamia tillbaka efter ett mammaår
Efter ett mammaår tog nu Sandamia ett diplom igen

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Vid Wermlands Hästavelsförenings unghästtest för 4-åriga hästar i Lillerud visades totalt sex hästar, varav ett 5-årigt sto som haft föl. En häst avbröt bedömningen. Exteriördomare var Jan-Ove Olsson, gångarterna dömdes av Kerstin Bindekrans och hoppningen av Eva Gudmundsson.

    Det delades ut ett diplom och två klass I till de lovande dressyrhästarna. Två hästar visades uppsuttet i hoppningen och en kom upp i klass I-poäng. Bland de fyra löshoppninghästarna blev det också en klass I.
    – Dagen flöt på bra, säger Ulrika Jacobs från Wermlands Hästavelsförening.
    – Vi brukar ha många diplomhästar men det var jämnt och inga jättetoppar, tillägger hon. 

    Dagens högst bedömda häst var oldenburgstoet Sandamia (e Sir Donnerhall). Poängraden inleddes med nio för typ och 8,5 på huvud/hals/bål. Gångartssiffrorna var mycket jämna med åttor rakt igenom förutom en extra spets för galoppen med 8,5. Totalt blev det 81,7 procent för Sandamia och ett dressyrdiplom.

    Redan som 3-åring blev Sandamia högt bedömd med diplom. Därefter har hon haft ett års paus och i fick i fjol San Vivaldi-sonen Sir Mivaldi – ett av fölen som såldes vid 2016 års elitfölsauktion.

    Sandamia blev även högst bedömd i den uppsuttna hoppningen med 7-8 i hoppsiffror och totalt 75,4 procent. Bland de löshoppade hästarna blev det Grand Gozzimo (e Sir Oldenburg) som visade störst hoppförmåga. Hoppbetygen 8,5-8 gav en totalprocent på 77,9 och klass I.

      

    Resultat SWB:s unghästtest för 4-åriga hästar (och 5-åriga ston som haft föl), Lillerud 28 maj 2017
    Hästar med minst 77,5 procent.
    Inom parantes gångarts- respektive hoppdomarens poäng
    * = hästen har uppnått poäng för årgångschampionat, men är ej grundregistrerad i SWB och därmed inte kvalificerad 

    LOVANDE DRESSYRHÄSTAR

    Sandamia (fölsto) OLD sto 173 cm e Sir Donnerhall u Donna Sandra e Don Davidoff, uppf Indira Wallner, äg Therese Karlsson. (8 8 8 8,5) = 81,7% diplom *

    LOVANDE HOPPHÄSTAR 4 löshoppning

    Grand Gozzimo SWB val 169 cm e Sir Oldenburg u Gizza e Guinness, uppf Jeanette Vestlund, äg Therese Johansson. (8,5 8) = 77,9%

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden