Dressyr
22 oktober 2013 15:08

Benetton ny hingst på Lövsta

Tinne Vilhelmson Silfvén kan snart ses med en ny stjärna på tävlingsbanorna, då det blivit känt att Lövsta Stuteri köpt den nioårige tyska hingsten Benetton Dream FRH. - Det är en väldigt spännande häst att jobba med, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Benetton ny hingst på Lövsta
Benetton Dream FRH, e Brentano II- Rotspon–Davignon-Weltmeyer.

Benetton Dream FRH (e Brentano II- Rotspon–Davignon-Weltmeyer) kommer att verka som både avelshingst på Lövsta Stuteri, och ridas och tävlas av Tinne Vilhelmson Silfvén. 

– Det är en härlig häst, väldigt begåvad och har en stor ridbarhet. Han är otroligt kul att jobba med och jag ser fram emot att se vad det kan bli av honom, säger hon till Ridsport.

Benetton Dream FRH startade sin karriär som treåring med en vinst på Bundeschampionatet med siffrorna 10.0 på skritten, 9.5 på traven och galoppen, 9.0 på exteriören och 9.5 på allmänt intryck. Han är godkänd i Hannover, Oldenburg, Sydtyska förbunden, Westfahlen och Rheinland och har i dagsläget tre godkända söner, varav en blev femma i Bundeschampionatet för fyraåriga hingstar i år.

Hingsten har fått ett positivt förhandsbesked om att få verka i svensk avel och nästa år kommer han att visas på bruksprovet. Går allt vägen kommer Benetton att vara en del  av Lövstas hingstprogram 2014.

– Som hingst är han väldigt intressant eftersom han kommer att kunna fungera i både aveln och på tävling. Jag har bara hunnit rida honom fem gånger men jag tycker nog att hans temperament är hans största styrka just nu. Det känns väldigt spännande att se hur han utvecklas, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Benetton Dream FRH har under 2012 och 2013 segrat i fem Prix S:t Georg, och startat i tre Intermediaire II och unghäst-Grand Prix, med två segrar och en andraplats. Utöver att hingsten ska gå bruksprovet finns inga konkreta tävlingsplaner just nu.

– Vi ska komma igång nu under hösten och han kommer förmodligen att få följa med till Florida, men då för att träna till största del. Vi får se, inget är skrivet i sten och vi tar säsong för säsong, säger Tinne Vilhemson Silfvén.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden