Avel
14 mars 2015 12:52

Hoppet lever för många

Hopphingstarna har visat upp sig en sista gång inför Pieter Kerstan och Mikael Nolin. De bjöd genomgående på fin hoppning under egen ryttare och årets gäng i fas II är verkligen av en alldeles särskilt god valör. och, de lever alla högt på hoppet.

Hoppet lever för många
Är detta bruksprovsvinnaren? Publiken säger ja! Bengt Nabab med Olof Smith. Kim C Lundin kim@witnet.se

Gisborne VDL visade åter fin okomplicerad hoppning med Magnus Österlund. Den mäktiga skimmeln har som hoppdomare Mikael Nolin påpekade inte rivit ett enda hinder på hela veckan. – han är otroligt försiktig och samtidigt modig, sa Nolin i sitt omdöme som andades godkännande.

Lexington är väldigt vacker, en fantastisk typ och en mycket känslig herre har det visat sig, han har rivit några gånger och Nolin efterlyste mer försiktighet från hingsten i sitt omdöme. Han fick bland annat omdömet att han har mycket power och god ridbarhet.

Diero Lux N 1280glänste tillsammans med Carl-Walter Fox när han idag äntligen fick hoppa lite högre hinder. Mikael Nolin berömde hingstens inställning och attityd och hinderklokhet. För stoägarna som betäckt med hingsten måste denna veckas bruksprov kännas som ett verkligt härligt kvitto: yes, vi satsade rätt när vi vågade. Allt annat än Godkänt känns overkligt.

Conthinder 1278 visades av Helena Torstensson och är en hingst som glänser i sitt eget specialmoment hoppningen. Han har en så ultramodern typ, visserligen är traven inte rolig, men när hoppningen, inställningen och reaktionsförmågan är så bra så känns det helt ointressant. Inte många valde att använda honom 2014 men kanske fler väljer hingsten i år, G måste betraktas som en lågoddsare.

Gare du Nord är en ung hingst som gör sitt jobb men inte verkar komma till sinrätt på den låga höjden. Allt ser helt okomplicerat ut, kanske lite nonchalant, men personligen hade jag tagit chansen att låta stoägarna prova – om de vill – på en så otroligt guldkantad prestationshärstamning som ett halvsyskon till en färsk VM-medaljör. Mikael Nolin menade att hingsten idag vaknat på rätt sida och visade god framåtbjudning, bra benteknik och nogrann.
– Han har inte viat så här bra hoppning tidigare i veckan men idag var det helt annorlunda, sa Nolin i sitt omdöme.
Kanske det finns hopp om klarsignal att angöra stationen Gare du Nord vars halvbror Orient Express tog medalj på VM med Patrice Delaveau.

Sensation Hästaks skada, något inträffade i höger bakben under fredagens testridning, gör att hingsten inte kunde komma till start. Mikael Nolin menade att hingsten gav nämnden bra svar u der fredagens testridning, positiva svar men att skadan satte stopp för fortsatt visning.

Bengt Nabab har hoppat fantastiskt hela veckan och fick mycket positiva omdömen från testryttarna. I dagens runda var det om möjligt ännu bättre.
– Han har varit otroligt jämn, riktigt bra hela veckan, han är otroligt fokuserad på hinder med en fantastisk hinderradar, sa Mikael Nolin. Omdömet i sin helhet har en kraftig air av bruksprovsvinnare över sig, en lågoddsare hos lokala bookies på podiet.

Dylan N är en mycket vacker hopphäst, med rytm och balans med bra bjudning till hindret enligt Minael Nolin. En hingst som visat fin hoppning veckan igenom.

Enda rrestationshingsten New Port-W fick mängder med beröm av Mikael Nolin med rätta. Han har glänst i varje hoppvisning, för dagen med Jörgen Larsson i sadeln. Hingstn har en kattlik förmåga att få till ett bra avsprång och språngkurva hur han än kommer an mot ett hinder, dessutom oavsett vem som rider. New Port-W har varit ett under av positivt hoppintresse från tisdag till lördag. Med de omdömen som han fått borde Katri Wäyrinen snart vara framme vid sitt mål med en hingst godkänd i SWB, välförtjänt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden