Avel
10 mars 2016 12:43

Fler vidare till Fas II

AVN har genomfört kvartssamtal på morgonen och flera hingstägare väljer att fortsätta till fas II. Vi har kommentarer från hingstägarna.

Fler vidare till Fas II
Harvey fortsätter med Olof Smith i sadeln. Kim C Lundin kim@witnet.se

I går kväll aviserade AVN vilka hingstar som plockats ut att gå vidare till Fas II av 4-5-åriga och prestationshingstar. De 3-åriga hingstarnas prov består bara av en fas och där sker ingen seletering före lördag.

Tre hingstar hade kallats till kvartssamtal på AVNs begäran, det var 4-åriga hopphingstarna Canon VT och Harvey samt 4-årige gångartshingsten Oban VH som redan förra året accepterades av Oldenburgförbundet och betäckte på ett-sto-licens.

Canon VT(e Fantast vh Zwarte Pannenhof-Contendro I,  uppf Maria och Sven-Erik Larsson, Västanbytorps stuteri, äg Henriethe Thorvaldsen) kommer att fortsätta provet.
Hans uppfödare Maria Larsson berättar att AVN ville se mer aktivitet från ryttaren i landningen så att Canon VT är mer skärpt inför nästa hinder, en enkel åtgärd så de fortsätter till Fas II.

Harvey (e Bernini-Colino, uppf P H van Elk, äg Blädde gård) kommer även han att fortsätta och Blädde Gård har därmed tre hingstar kvar i provet.
– AVN ville diskutera Harveys exteriör då han justnu är ganska överbyggd. Annars fanns inget att anmärka på i hoppningen. Harvey är född sent men är enligt oss en komplett hopphingst, meddelar Tobias Larsson som är ena halvan av Blädde Gård, Krister Svedberg står för den andra.

Oban VH(SWB e Floricello-De Niro, uppf/äg Västra Hoby Stuteri AB och Torsten Hansson) avbryter provet.
– AVN vill se honom i en högre form, vi har valt att rida honom i en låg unghästform. Vi ville visa honom på bruksprovet i år men för några veckor sedan behandlades han i nackbandsfästet för ett trauma. Där var en inflammation som har läkt bra men vi väljer att inte fresta honom för hårt med högre form nu. Jag tycker att han jobbade på bra och avspänt även om han reagerade med ett stopp under visningen, han kom igång igen. Vi blev förvånade men vi vill inte begära mer nu, vi kommer igen, sa Tobias Hansson.

Fyra andra hingstar begärde kvartssamtal och det var ägarna till Hemerald, Sir Donovan(SWB), CC Topp(SWB) och Cornus Z

Lena Zeiloth, Eklunda Stuteri, bekräftar att de fortsätter med Hemerald(e Emerald van’t Ruytershof-Ultimo, uppf C. Kuijpers, äg Lena och Benny Zeiloth) i Fas II.
Carl-Walter Fox valde att fortsätta med Cornus Ze Castelino vd Helle-Coriano, uppf Gerd Van Turnhout, äg Camilla Andersson) och finns nu med i startlistorna för fredag.

Bruksprovets webbplats med startlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden