Avel
12 mars 2016 10:28

Hopphingstar i sitt esse

"Hopphingstarna har klarat provet bra, de har utvecklats och visat mer för oss", sa Mikael Nolin, hoppansvarig i AVN. De 4-5-åriga hingstarna samt en prestationshingst har gjort ett sista intryck för ett eventuellt godkännande.

Hopphingstar i sitt esse
Jens Fredricson hoppade själv hingsten Karmel van de Watering som ska bli ny tävlingspartner. Kim C Lundin kim@witnet.se

Hopphingstarna avslutade fredagkvällen med att provas av de skickliga testryttarna Jennier Fogh Pedersen och Dave Maarse. Testridningen höll riktigt hög klass, faktiskt den bästa på flera år.
– Hatten av till testryttarna, de gjorde ett riktigt bra jobb, sa Magnus Österlund.

Mindre än 14 timmar senare var det dags för dem alla hoppa banan med egen ryttare igen. Schemaläggningen var sannolikt lagd mer med tanke på att funktionärerna skulle slippa riva bana och bygga upp helt igen än för fräschast möjliga hingstar på banan.

Nu klarade samtliga hingstar sin uppgift väl, en del med mer än väl godkänt. AVN med Mikael Nolin  och Pieter Kersten bad ryttarna både hoppa banan och ta en del enstaka språng men primärt visade ryttarna själva upp sin hingst.

Mikael Nolins omdömen var så gott som genomgående positiva i detta skedet med få kommentarer om eventuella problem. Årets grupp hopphingstar känns överlag som mycket intressanta både stammmässigt och typ, ganska genomgående fina sporthästmodeller.

Häkkinen N glänste återigen med Magnus Österlund. Småländska Hästak har två fina gummibollar med i racet med Triton och Sensation. Blädde Gård visade Harvey som glänste under testryttarna och Gamelus R som visade klass med sin ordinarie ryttare Johanna Wall.

Passet avslutades med Jens Fredricson på Lövstas nya hingst Karmel van de Watering. Nu återstår bara väntan för hingstägare och ryttare, blir det en löprunda med vild hingst vid hand eller inte?

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden