Avel
12 mars 2016 18:44
Ridsportplus

Lång väg till seger

Arnold Assarsson reste hela vägen från Västerås med Contant Q 1203. Det lönade sig eftersom det blev seger i hingsthoppningen vid bruksproven.

Lång  väg till seger
Arnold Assarsson och Contant Q vann hingstklassen i hoppning. LottaPictures AB

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Det är ju inte så ofta vi är här nere. Så vi tyckte det var ett bra tillfälle att visa upp hästen, sa Arnold.

    Contant Q (hingst f -05 e Contendro-Indoctro. äg Nils-Gunnar Hansson, Assarsson Häst AB) hade inte tävlat på länge, bara gått en 1,30-hoppning veckan innan Skåneresan, för att komma igång. Men han var fräsch och helt klar på vad som förväntades av honom. Så trots glada bocksprång var han snabbast i omhoppningen och slog sina fyra konkurrenter.

    Det är en rätt rolig hoppning den här. Synd att inte fler är med, tyckte Arnold och insåg samtidigt att konkurrensen från de internationella tävlingarna i Borås var för stor.

    Hip Hop 1945 (f -99 e Feliciano-Electro, äg/uppf Hans Göran Persson, Möllerup) hade fått ägarbarnbarnet Nicole Persson i sadeln och hoppade fräscht och fint. Det blev en tredjeplats före den 6-årige Red Hot Chilli (e Niveau-Wolfgang, äg Jessica Håkansson, CHG Stuteri) med Olof Smith i sadeln.

    Övriga konkurrenter var Blädde Gårds Quo Saltas (f -08 e Quidam de Revel-Cassini I) och Colmander (f- 04 e Colman-Contender), båda direktkvalade hingstar, för vilka hingshoppningen var obligatorisk.

    Samtliga startande dubbelnollade.

    Hingstdressyre hade endast tre startande. Äldst var Sibelius 1215 (f -07 e Rosevelt-Prestige VDL, äg Jennifer Svensson), riden av sin ägare. Det blev 87 procent och andraplatsen. Vann gjorde den danske 4-åringen Hesselhöj Donkey Boy (e Era Dancing Hit-Milan), riden av Jan Möller Christensen.

    En fantastisk uppvisning av en hingst av strålande kvalitet, var omdömet sedan hingsten fått 9,5 på både skritt och trav och 9 på galoppen.

    Hesselhöj Donkey Boy kommer att finnas tillgänglig för svenska stoägare eftersom han ska ingå i PS Flyinge.

    Klassens tredje deltagare var Touchdown, e Quaterback-Sack, äg/uppf Verbena AB), riden av Mattias Jansson. 4-åringen skötte sig väldigt fint i den ovana omgivningen och belönades med 83,3 procent.

     

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden