Avel
11 mars 2016 11:01

Stilpoäng utdelade

Fredag förmiddag bjuder på sanningens minut för de 3-åriga gångartshingstarna och den äldre fullblodshingsten Bosun's Watch. Det var inte helt enkelt med relativt sett mycket publik och rörelse på läktarna.

Stilpoäng utdelade
Hela AVN samlad och kanske en ny holländsk testryttare i hoppning till höger i bakre raden som anlänt. Kim C Lundin kim@witnet.se

Gångartshingstarna visades framför sportdomare Bo Jenå, AVNs ordförande Christina Olsson och holländske gästdomaren Frenk Jespers. Tidigare sportdomaren Susanne Gielen finns med i panelen som sekreterare i år under en del av passen.

Från och med idag övergår Ridsports rapportering till friare rapportering och ingen återgivning av domarnas kompletta kommentarer. Det kommer SWB att publicera för hingstar i fas II och 3-åringarna. 


Illusion
(KWPN f -13 e Dream Boy-For Romadour, uppf R. van Erp, äg Gränsbo Stuteri, Johan Ifverson och Stal Schep) riden av Mia Runesson var tyvärr mycket tagen av den rörliga omgivningen. Han spände sig och kom inte riktigt till samma fina uppvisninge som under onsdagen. 


Zafferano
(SWB f -13 e Zaladin-Bernstein, uppf/äg. Verbena AB familjen Skeppstrand) fick fina titsord, inte minst för exemplariskt uppförande under Mattias Jansson. En samarbetsvillig och positiv individ tyckte sportdomare Bo Jenå. Det är en hingst somfångar allas blick – när var det en isabell här senast på ett bruksprov. Ett godkännande skulle få färgavlare  över hela landet att gå i spinn, sen gör det inte något att han får stort A i uppförande.


Bosun´s Watch xx
(f -04 e Singspiel xx-Midyan xx, uppf Losford Manor stud, äg/rytt Maria Dalborg) är det vackraste och gångartsmässigt bästa fullblodshingsten bruksprovet sett på åratal. Hans omdöme kom inte upp i superlativer men här har varmblodsaveln förhoppningsvis en framtida förädlare.


Shizeido GJ
(f -13 
 e Sezuan-Danzas, uppf/äg Gustaf Johansson) riden av Andreas Müller var cool för omgivningen och visade upp sig bättre, framförallt med mycket lugnare trav. En intressant gångartstalang som representar en fader SWBs uppfödare annars inte har tillgång till.


Justice for U
(SWB f -13 
e Blue Hors Zack-Bocelli, uppf/äg Ugglarps Gård) reds av Mattias Jansson och var starkt påverkad av den nya omgivningen tyvärr. Han hade svårt att komma till ro och reds fortfarande i ett hastigt tempo i traven. Det är annars en mycket elegant sporthästmodell, ännu valpig som kanske vunnit på att växa i sin kropp ett år. 

Startlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden