Avel
11 mars 2016 10:31

Viktigaste hoppen

Fredag morgon var allvarets stund inne för de 3-åriga hopphingstarna. Nu gällde det att visa sin förmåga, helst förbättra tisdagens första intryck. Sex blivande hoppstjärnor visade upp sig.

Viktigaste hoppen
Kannatol i hoppläge Kim C Lundin kim@witnet.se

Det är Mikael Nolin och Pieter Kerstan som håller i taktpinnen under morgonens löshoppnings pass i Stora Hallen på Flyinge. Det har strömmat till en del publik och idag websänder SWB via sin samarbetspartner Equisport.tv.

Det var ett fint gäng fräscha hingstar där ingen visade tecken på att vara matta på provets femte dag. Från och med idag övergår Ridsports rapportering till friare rapportering och ingen återgivning av domarnas kompletta kommentarer. Det kommer SWB att publicera för hingstar i fas II och 3-åringarna. 


Innocent
(f -13 e Zambesi-Quidam de Revel, uppf S van Dellen, äg Blädde gård) gick in för löshoppningen med förnyad geist och gjorde ett riktigt fint andra intryck. Lovorden från Mikael Nolin var många och fuxen imponerade med mod och fina språng. En klar förbättring mot tisdagens löshoppning då Innocent inte kom till sin rätt.


Copycat
(f – 13 e Comme Il Faut-Wogenbrecher, uppf Johannes Rüter, äg Gränsbo Stuteri o Johan Ifverson) är efter snackishingsten Comme il Faut. Hoppomdömet ljöd inte så positivt som det kanske krävs för att en 3-åring ska passera nålsögat.


Mr Vain GJ
(f -13  e Diarado-Lavrico, uppf/äg Gustaf Johansson) fick ett alltigenom gott omdöme. Speciellt poängterade Mikael Nolin hur hingsten gjorde allt bättre på lite högre höjd och efter att ha touchat en bom, en god egenskap som premierades muntligt. 


I’m Very Special F
(f -13 e I’m Special de Muze-Guidam, uppf/äg Eva Gudmundsson) imponerade på Mikael Nolin genom att tänka till mellan de lägre höjderna och innan det blev mer allvar. Hingsten visade ett både arbetsvilligt och sansat temperament med fint fokus på uppgiften.

Nolin kommenterade att inte bara I’m Very special F utan även de andra hingstarna visade prov på mycket trevligt och sansat temperament.


Kespri DC( f -13 e Kannan-Espri, uppf -, äg Stable Millegarne AB) vinner hjärtan på sitt slående utseende och härliga stam. I dag showade han genom att hota med att rulla sig och visade upp ett sällsynt gott självförtroende. Hans hoppomdöme blev lite blandat däremot.


Kannatol(f -13 e Kannan-Stakkatol, uppf Gestüt Lewitz, äg Paul Schockemöhle Pferdehalt. GmbH) är en hingst med gott förtroende, rättar sig bra, kvick reaktionsförmåga, stor kapacitet ljöd omdömet och det var nog ett understatement från Mikael Nolin. Kannatol var högt över och lyfte ännu högre i de sista sprången.

 

Startlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden