Avel
3 mars 2017 22:23

Dag 4 Kommentar och summering

Ridsports reporter på bruksprovet summerar den fjärde dagen i ett videoblogg-inlägg. En halvdag med direktkvalificerade hingstar i snöre och hingstklasser den fjärde dagen på det tysta provet.

Dag 4 Kommentar och summering
Testosteronet flödade idag hos många av de direktkvalificerade grabbarna. Tuffa grabbar höll i snöret också. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

En kort dag på provet där ett antal hugade har gått vidare till fas II från kvartssamtalen. Det lär till och med vara några som inte ens gått till kvartssamtal som valt att fortsätta. Som tidigare dagar har några intryck fastnat på näthinnan.

Det finns skäl till att det i SvRF:s tävlingsreglemente finns statuter om att ryttare inte får sitta upp igen efter avrallning eller omkullridning. Det är av omsorg om både häst och ryttare, lite obegripligt att SWB:s hingstklasser lever ett helt reglementslöst liv.


Tuffa pix i Texas, nej Flyinge. Och nej, detta är inte dålig reklam för en hingst. Ängslighetsandan har detta år intagit bruksprovet.
Detta är en deklaration av att han har hingstkaraktär så det räcker och blir över. Hatten av för visaren som visade kyla, sinnesnärvaro och hästhandlag hela vägen runt. Jodå, hingsten kom till sin rätt så småningom. 

Det här är ett videoblogginlägg, det betyder att skribenten själv står för åsikterna som framförs i bloggen.

 ALLT FRÅN BRUKSPROVET HITTAR DU HÄR

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden