Avel
4 mars 2017 14:36
Ridsportplus

Hendeliowitz flygande vecka

En häst att visa på bruksprovet och en stor verksamhet hemma i Segersta som måste skötas - OS-ryttaren Mads Hendeliowitz lösning har varit att flyga fram och tillbaka mellan Sturup och Arlanda flera gånger under bruksprovsveckan.

Hendeliowitz flygande vecka
Mads Hendeliowitz har flugit fram och tillbaka mellan Malmö och Stockholm under bruksprovet där han visar 3-åringen Camper. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    – Så blir det när man måste vara lite överallt, säger dressyrryttaren Mads Hendeliowitz och skrattar. 

    Han har precis kommit fram till Sturup och sitter där och väntar på flyget till Arlanda när Ridsport får tag i honom via telefon. Det är fjärde gången han är på den skånska flygplatsen sedan i tisdags. 

    Han har visat den 3-åriga gångartshingsten Camper E (SWB e Ampere 1225 u Camü E Münchhausen 95173-De Niro 95060 uppf/äg Kicki Månsson) på bruksprovet.
    – Det är första gången jag har varit en hel vecka på bruksprovet så här. Det har varit intressant att se hur det går till, säger han. 

    Mads Hendeliowitz är nöjd med Camper under bruksproveckan. Foto: Kim C Lundin

    Men att han har varit på provet hela veckan är inte riktigt sant. Han har flugit hem till Segersta utanför Uppsala för att sköta sin verksamhet hemma – inte minst förbereda Lantinotanz inför hans internationella Grand Prix-debut i danska Herning nästa vecka. 

    Koppling avel och sport
    Avel ingår dock inte i hans ordinarie verksamhet.
    – Men jag det finns ju en stark koppling mellan avel och sport som jag tycker är intressant. Men bruksprovet känns mycket som ett rent avelsarrangemang, fortsätter han.
    – Jag har till exempel inte sett många ryttarkollegor under veckan. 

    Mest flygande har det blivit de senaste dagarna. Mads Hendeliowitz flög från Skåne till Arlanda på torsdagskvällen efter 3-åringarnas uppsuttna gångartstest på eftermiddagen. Sedan flög han tillbaka igen på fredagskvällen för att vara redo för uppsittning i Flyinges stora ridhus på lördag morgon. 
    Och sedan tillbaka till Arlanda igen på lördag eftermiddag. 
    – Det har gått bra att flyga fram och tillbaka. Jag har nära till Arlanda hemma. Jag hade helt enkelt inte tid att vara här precis hela tiden och var tvungen att göra så här för att få ihop det. 

    Nöjd med hästen
    Camper E har skött sig fint under veckan.
    – Han har nog bara positiva erfarenhet med sig hem från bruksprovet. Jag är jättenöjd med honom, säger Mads. 

    Ridsports samlade rapportering från bruksprovet. 

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden