Avel
3 mars 2017 18:25

Hopp i topp i arenan

SWB anordnar hingstklasser i samband med bruksprovet. Efter korvparty i arenan för publiken var det dags för sju hingstar att visa upp sig. Klassen innehöll både höjdpunkter och en otäck krasch.

Hopp i topp i arenan
Magnus Jacobson gör ärevarv med Harvy. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

SWB:s hingsklasser anordnas enligt konceptet att alla rider i stort sett samma bana oavsett ålder. Höjden varieras och för yngsta gossen Casanova Hästak blev det ingen fas II i banan.


Korvparty i manegen 

Hingstarna som tampades under SWB Trophy i Scandinavium Harvy 1327 och Triton Hästak 1330 var åter i elden. I Stora Ridhuset drog Magnus Jacobson till med några omhoppningssvängar och fick till en vass tid med Harvy, svårslagen.

Triton Hästak 1330

Helena Torstensson gjorde ett tappert försök med For Laubry men Magnus Jacobsons tid stod sig med Harvy och Schockemöhle-stallet fick nöja sig med en andra plats.


Fräcka omhoppningssvängar gjorde For Laubry

Klassen avslutades med ett mycket otäckt fall för Colmander som kraschade rakt in i den sista oxern. Trots att hingsten fläkte sig både fram och bak satt ryttaren upp och skrittade ut. 

Colmander, Magnus Jacobsson klarade fallet bra och red ärevarv på Harvy efter fallet.

Resultat

ALLT FRÅN BRUKSPROVET HITTAR DU HÄR

Tider och startlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden