Avelsnyheter
11 januari 2012 15:43

Indragen lördagsutdelning drabbar seminskick

Hingshållarföreningen vill gör alla intressenter i seminverksamhet uppmärksamma på att Posten upphör med lördagsutdelning från och med den 1 maj.

De flesta hingsthållare har haft rutinen att tappa hingstarna på måndag – onsdag – fredag, och skicka paket till seminstationer runt om i landet som seminerar tisdag – torsdag – lördag.

Alternativet för hingsthållarna är att nu vända på steken och tappa hingstarna söndag – tisdag – torsdag. Under förutsättning att Posten kan klara inlämning av paket på söndagar, något som i nuläget är oklart. Hingsthållarföreningen har kontaktat Posten för att utreda om serviceställen i ICA-affären kan användas för ändamålet.

Ordflörande Hans-Olof Ottosson är bekymrad.
– Även om vi löser den knuten, hur många stationer kan få veterinär på söndagar, undrar han.

Inför säsongen 2012 är det hög tid att branschens intressenter talar sig samman och gör en överenskommelse som fungerar, alla parter måste veta vad som gäller. Precision är nyckelordet för en lyckad seminsäsong.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden