Avelsnyheter
1 juli 2012 13:06

Fölen tillbaka i Falsterbo

Det har varit både auktioner och saluvisningar av föl och unghästar på Falsterbo Horse Show genom åren utan att riktigt fått fäste. Nu gör Varmblodsklubben Malmöhus en rejäl ansats med tolv föl föranmälda, både hopp- och dressyrstammade i olika prisklasser.

Intiativtagare är Per Rosenqvist, styrelsemedlem i ASVH men tidigare ordförande i VK Malmöhus, som tillsammans med andra eldsjälar i avelsföreningen samlat in ett antal av regionens uppfödare som är intresserade av att visa och sälja sina föl. Fölen är utvalda sedan en tid och finns med i FHS program men även på Varmblodsklubbens hemsida.  
– Det här är ett enklare arrangemang än en auktion, vi ordnar visning och möjlighet för folk att träffa uppfödarna, ett komplement till andra större aktiviteter och förhoppningsvis en tradition som vi kan starta, menar Per Rosenkvist.

En av uppfödarna i klubben har en stjärna på återbesök – dubble världscupvinnaren Toy Story (SWB) är uppfödd av Marie och Olle Bjernick och startar i dressyrtouren. På hoppsidan och framförallt bland unghästarna finns det ännu fler.

Visning sker mitt under Falsterboveckan onsdag och torsdag och ston och föl finns på plats dessa dagar. Bland gångartsfölen finns en helbror till godkände hingsten Bellman 1196 och bland hoppfölen finns det avkommor till både Cabachon och Cosmeo som haft fina framgångar i Falsterbo.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden