Avelsnyheter
15 oktober 2013 10:50

Connaisseur 1193 tävlar igen

Det blev bara en säsong i Sverige för Connaisseur 2010 som 3-åring men det finns 68 avkommor som är aktuella för 3-årstest till våren. Efter en första avelssäong i Kanada tävlas hingsten av sin ägare Sara Pocock.

Connaisseur 1193 tävlar igen

Sedan hingsten lämnade Sverige har han inte legat på latsidan utan har en tredje plats från 2012 i PAVO-cup i Holland, ett fint 50-dagarsprov för KWPN och export till Kanada på meritlistan, idag 6 år gammal.

Sedan november 2012 när hingsten efter Con Amore –Donnerhall kom till Kanada har det varit relativt tyst. Hans ägare Sara Pocock är mer än lite förtjust i sin hingst, snarare förälskad sedan den första ridturen på Flyinge sommaren 2010 dit Connaisseur var utlånad från Ad Valk.

Efter en bra avelssäsong i Kanada, Connaisseur befinner sig utanför Vancouver på västkusten norr om Seattle i British Columbia, har Sara Pocock debuterat på ett meeting i Thunderbird Show Park. Debuten skedde i programmet 2011 Second Level Test 2 som är en motsvarighet till LA-program och motsvarar nivån för 5-åringar. Tre starter gav en seger och två andraplatser på procent över och under 70-strecket.

Film från PAVO-Cup 2012 där Emmelie Scholtens rider Connaisseur

 

Resultat från Tbird Park

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden