Avelsnyheter
1 oktober 2014 13:14
Ridsportplus

Domartrion tycker till

Ņrets domartrio i 4-åringarnas hoppkval på Avel- och Sportchampionatet i Flyinge är meriterad. I år tjänstgör Leif Nilsson, Lasse Berglund och Magnus Dyrendahl, läs vad de tyckte om årets 4-åringar.

Domartrion tycker till
Årets domartrio i 4-åringarnas kval, från vänster Leif Nilsson, Lasse Berglund och Magnus Dyrendahl. Kim C Lundin kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Årets domartrio fick kommentera 4-årskvalets topplacerade ekipage efter att grundomgången var klar. De tre domarna var överens och samstämmiga i sina omdömen efter att 42 ekipage genomfört en bra och väl fungerande bana.
    – Årgången som helhet är svår att bedöma än så länge, en del vi har sett tidigare uppträdde annorlunda här idag. Det här är ju unga hästar, många fina men det tar sin tid innan alla visar sin kvalité, förklarade Leif Nilsson.
    – En del spänner till för mycket här inne i Stora hallen i första rundan.

    Bäst av alla var Jenny Karlsson med sin JK Click N’Chic (SWB) som vann kvalet på 16,5 poäng.
    – En riktigt fin häst, med ett stort hopp i sig. Kanske att Click n’chic var lite lite spänd här idag eller också var ryttaren lite nervös. Den var trots det väldigt jämn i sin språngkvalité och gjorde inte ett enda dåligt språng. Det är ju ett riktigt roligt ekipage eftersom ryttaren både äger och har fött upp hästen själv. Jättekul, en jättefin häst, summerade domartrion.

    18-åriga Martina Wallentin, som rider för Sydslättens RF, blev tvåa med Chantal (SWB) på 16,4 poäng.
    – Chantal var en lite grövre häst men spänstig och rätt på det. En yngre ryttare som lotsade den rätt.

    Nicklas Sjöberg startade en häst i kvalet och det var idag tredjeplacerade Yaya Nike (SWB) som fick 16,1 poäng.
    – Yaya Nike var riktigt fin och med ganska spektakulär bakbensteknik. Det var bra tryck i den, bra avstamp hela vägen igenom.

    Till final går en enda godkänd hingst och det är Coventry, riden av Jörgen Larsson som slutade på 15,7 poäng.
    – Coventry är försiktig, kanske märks det att han betäckt hela sommaren, här gjorde han ändå en fin runda, konstaterade domartrion.

    Godkände hingsten Red Hot Chilli var inte helt och hållet med Olof Smith och höll mycket kontakt med omgivningen genom att gnägga. Det blev placering precis utanför finalplats för hingsten.

    Förra årets succé i 3-årschampionatet, Lucky Lisa, riden av Izabelle Kursinski hade ner någon bom men kvalitéerna räckte ändå till och de tog sig enkelt till final på 15,3 poäng.

    Resultat

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden