Avelsnyheter
25 oktober 2014 20:21

Hopphingstarna glänste i Verden

Hingstpremieringen i tyska Verden är över för den här gången. Och det var hopphingstarna som glänste.

Det visades en utomordentlig kollektion av 2,5-åriga hannoveranerhingstar varav några kom från de numera anslutna förbunden Hessen och Rheinland. Hopphingstarna glänste liksom i fjor men dressyrhingstarna var också av hög klass.

Sverigeägde Benetton Dream var representerad av två söner, båda godkändes och utsågs till premiehingstar. Nr 30 e Don Juan de Hus (e Jazz-)-Londonderry var mångas favorit och han blev auktionens dyrgrip när han såldes för 620 000 euro, ungefär 5,8 miljoner kronor. Även Totilas hade en mycket bra son som fick premie och såldes för 360 000 euro, ungefär 3,2 miljoner kronor. 

Det fanns flera mycket bra hopphingstar och det är svårt att sätta någon före den andre men den elegante och livlige sonen till Los Angeles kan vara en och den något rejälare fuxen e Stolzenberg hoppade också för 10 p.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden