Avelsnyheter
16 april 2014 10:13

Heslegårds Rubin har dött

Dressyr- och avelshingsten Heslegårds Rubin har efter en tids sjukdom dött vid en ålder av 20 år. Rubin har lämnat efter sig många avkommor, både i Sverige och Danmark.

Heslegårds Rubin har dött
Heslegårds Rubin under bruksprovet 2007, riden av Gustaf Johansson.

Gustaf Johansson, som haft Rubin hos sig sedan åtta år tillbaka men ridit honom desto längre, berättar om hingstens bortgång igår, tisdag:

”Det är med stor sorg och saknad som jag vill meddela att hingsten Heslegårds Rubin har lämnat oss idag. Efter en tids sjukdom över vintern trodde vi att han var på bättringsvägen men idag blev det akut och det fanns ingen annan utväg. Rubin har betytt otroligt mycket för mig som vän, tävlingskamrat och avelshingst.”

Heslegårds Rubin (f -94, e Rubinstein I-Inschallah x, uppf Ursula Nashashibi, äg AJ Produkter AB) vann danskt fyrårschampionat och som 8-åring debuterade han i Grand Prix. Han tog flera vinster med Patrik Kittel i bland annat NM och som 12-åring kom han till Gustaf Johnasson. Han har lämnat efter sig fina avkommor i både Sverige och Danmark. 2009 blev han årets Falsterbohingst, då avkomman Rolex vann 6-årsklassen.

”Han bevisade verkligen att en häst både kan gå internationell GP men ha ett temprament som gör att han lika gärna hade kunnat vikariera på vilken ridskola som helst. En häst för folket! Det är en klen tröst men jag är ändå otroligt glad att jag väntar tre föl efter honom i år. Vila i frid min fina vän vi kommer alltid att minnas dig för den fantastiska häst du var” skriver Gustaf Johansson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden