Avelsnyheter
5 april 2015 09:20
Ridsportplus

Hingstvisning på Markebäck

Hingstvisning och öppet hus på Markebäcks Gård, Askersund, är en 24-årig tradition som i år hade en välbesökt skärtorsdag.

Hingstvisning på Markebäck
Angloaraben Fango In Blue AA.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Familjen Bäckgren har i år fyra hingstar på station.  Dubbeltalangen Canterbury (Cardenio-Brandenburger) inledde visningen med ryttaren Robert Willén i sadeln. Canterburys första fölkull kommer i år ut på 3-årstest. I Tyskland finns tre godkända söner och avkommor i svår klass hoppning samt i msv dressyr, fälttävlan och körning.

    Den franska, långlinjerade 22-åriga angloaraben Fango In Blue AA (Veganum-Iago C) visade sina fina gångarter vid hand. Han har egna prestationer i svår hoppning och många avkommor i Frankrike som presterat bra. Mest känd är Ocarina du Chanois som tävlade fälttävlan i OS i London. Två vackra 1-åringar efter Fango visades också under kvällen.

    B-ponnyhingsten Monty SP1 (Vermont-Carneval II), visade sina fina gångarter mycket väl framförd av 10-åriga Tindra Holmertz.

    Dressyrhingsten Friendship (Florestan-Diamantino), som visades vid hand, har flera godkända söner och avkommor i Tyskland som tävlar svår dressyr. Han har mycket hög dräktighetsprocent och godkända sonen Figaro R exporterades i år till USA.

    Nytt för i år är utökat samarbete med Elin Lundgren Sporthorses (ägare till Canterbury) vilket gör att Markebäck har många spermaimporthingstar i programmet. Under kvällen visades en avkomma till tyska elithingsten Herzensdieb (Tambour–Tivano) – det 6-åriga stoet Herzeous (Herzensdieb–Danone I, uppf Ulrika Jacobs) med 17-åriga Nicole Jacobs i sadeln. Ädla, mycket elastiska Herzeous, som vunnit riksföl och Kungakannan, har i år segrar i Msv dressyr.

    Markebäck förmedlar också Thomas Sandströms hingstar Spender S och Cover Boy S. De stora, snygga Spender S-avkommorna Quantos och Wilmina visade under kvällen sin hoppkapacitet med Viktoria Tevell och Linn Hörnvall i respektive sadel.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden