Avelsnyheter
18 april 2014 21:58

Öppet hus på Eklunda

På långfredagen bjöd familjen Zeiloth på Eklunda Stuteri, Ŗrebro på öppet hus och hingstvisning. Stationshingstarna, A-premierade Cartier vd Heffinck, Sir Oldenburg och Diabeau vd Heffinck visades alla vid hand.

Öppet hus på Eklunda
Diabeau vd Heffinck och Benny Zeiloth.

Den sistnämnde kombinerar avelsarbetet med en stilla igångsättning och återgår i höst till sin belgiske ägare. En avelshingst bedöms bäst efter sina avkommor. Flera unga individer visades ridna, bland dem 6-åringarna King Ek (e Manhattan) och Keops Ek (e Cartier) och den två år yngre Jinx Ek (e Johnson).

Sir Oldenburg har i år sin första 3-årskull. Tre ur den deltog och fick en nyttig miljöträning inför kommande 3-årstester. Hingsten Durrant, som i fjol stod på stationen är nu tillbaka i Holland och tävlingsbanorna. Två små bevis på hans avelsförmåga visades, två föl tillsammans med mammorna Billie Jean (e Cartier) och Excelente van d’Abdijhoeve (e Diamant de Semilly).

Som brukligt hade Kaj Rosenlund från danska Stuteri Ask packat lastbilen full med dejliga hingstar. Danskt betydde denna dag inte rött och vitt utan svart och vitt. Favorit Ask, som till hösten tas över av Rolf-Göran Bengtsson, och hans nygodkända son French Match Ask var de mörka. Skimlarna Cavall Ask, Cornettino Ask och snövita Ci Ci Senjor Ask de ljusa. Alla välhoppande och avspända individer, men  Cornettino Ask som i år har ett-sto-licens i SWB blev något av publikens favorit.  

Solsken, påskpyntat ridhus, häftig musik och inte minst Lena Zeiloth vid mikrofonen bidrog till den goda stämningen.                 

Visade hingstar:
Cavall Ask (Calido – Indoctro) 6 år
Cartier vd Heffinck (Contender – Capitol I) 14 år
Cornettino Ask (Cornet’s Stern – Chacco-Blue) 4 år
Ci Ci Senjor Ask (Cassini I – Contender) 8 år
Sir Oldenburg (Sion – Contender) 16 år
Diabeau vd Heffinck (Clinton – Skippy II) 11 år
Favorit Ask (Diamant de Semilly – Darco) 9 år
French Match Ask (Favorit Ask – Contendro) 3 år, är inte i aveln i år

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden