Avelsnyheter
16 april 2014 12:31

Två nya klara för avel

Ridponnyhingsten Inspi(red) Justice och new foresthingsten Driftsbrogårds Shadowfax har nu tilldelats sina avelsvärdeklasser. Detta efter att den veterinärundersökning hingstarna skulle genomgå är avklarad.

Två nya klara för avel
Inspi(red) Justice med testryddare Sofia Westborg.

Hingstarna visades vid avelsvärderingen i Vetlanda den 15-16 mars och ingen av dem kunde få sin avelsvärdesklass på plats, då avelsvärderingsnämnden ville ha dem utredda på klinik angående deras andning, innan beslut kunde fattas.

Nu har hingstarna klinikbesiktigats och såväl avelsvärderingsnämnden för new forest som för svensk ridponny har kunnat tilldela dem sina avelsklasser, vilket för Inspi(red) Justice är G II och för Driftsbrogårds Shadowfax är G.
Driftsbrogårds Shadowfax har verkat i avel sedan 2012, medan Inspi(red) Justice blir ett nytt tillskott i svensk ridponnyavel.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden