Avelsnyheter
11 augusti 2014 14:16
Ridsportplus

Madicks första är här

Helena Lundbäcks tidigare tävlingshäst Madick har fått sitt första föl. Den busiga lilla damen visades nyligen på Ugglarps gård.

Madicks första är här
Madicks First visade många av sina talanger på fölbedömningen.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    SWB-stoet Madick (sto f 1996 e Cortez-Ceyon) var föremål för en långdragen tvist mellan Helena Lundbäck och sin ägare Anette Karlsson 2008-2010. Sedan en tid är Madick tillbaka hos sin ägare Anette Karlsson och har fått sitt första föl. 

    Fölet heter Madicks First (e Contant Q) och visades på fölbedömningen hos Nordvästra Skånes Hästvänner på Ugglars gård i Ängelholm den 3 augusti. Hon fick 7,5 poäng i medel för sin exteriör, 7,3 poäng i medel för sina gångarter och 7,5 i medel för allmänt intryck. Totalt blev det 22,3 poäng. Både Madick och hennes föl ägs av Anette Karlsson och P-O Ljungbäck i Kviding.

    Madick och Helena Lundbäck representerade Sverige på bland annat världscupfinalen 2009 och på två EM. Stoet tävlades av Turkiets Derin Demirsoy under sina sista år på tävlingsbanorna. 

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden