Avelsnyheter
1 september 2014 08:59

Föl såldes för 680 000

Skulle du köpa ett föl för 680 000 kronor? Den summan var vad ett föl såldes för under helgens Danish Warmblood’s Elite Auction i Vilhelmsborg, Danmark.

Föl såldes för 680 000
Strandagergaards Sirocco blev auktionens dyraste föl.

Totalt  såldes det föl för 3,86 miljoner danska kronor (cirka 4,8 miljoner SEK) under den danska varmblodsauktionen i Vilhelmsborg i Danmark i lördags. 550 000 danska kronor klubbades igenom för det dyraste fölet. Det drog också upp snittpriset på de 40, av totalt 49 föl, som såldes under helgen. Snittpriset på 96 500 danska kronor (119 000 SEK) var det högsta som uppnåtts på elitfölsauktionen.

Det var Årets dressyrhingstföl, Strandagergaards Sirocco (e Sezuan – Blue Hors Don Romantic, uppf Jens Jørgen Abildskov) som uppnådde rekordpriset. Det blev ett bjudkrig som till slut stod mellan Andreas Helgstrand och Kristin Andresen/stuteri Katrinelund, vilket de senare vann.
– Jag köper lovande föl och hästar till min dotter Alexandra Andresen och andra talangfulla norska ryttare, säger norska Kristin Andresen i ett pressmeddelande.

Uppfödaren Jens Jørgen Abildskov var utan tvekan nöjd med auktionens utgång.
– Auktionen överträffade alla mina förväntningar. Du vet aldrig hur bra de andra fölen är men jag hade hoppats på ett bra pris. Det här överträffade mina drömmar dock.

Den internationella representationen var stor och under helgen såldes föl till Danmark, Sverige, Norge, Holland, USA, Frankrike och Tyskland. Prinsessan av Danmark tillika toppryttaren, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, hittade en favorit i Fredensdals Fifty Cent (e Franziskus – Donnerball, uppf Linda Falensteen och Martin Strande)  som blev hennes för 150 000 danska kronor. Ett framtidslöfte för de stora dressyrbanorna, mån tro?

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden