Avelsnyheter
23 januari 2015 10:05

Quintero tillgänglig på Tullstorp

Hopphingsten Quintero ska verka i avel under 2015 via färsk sperma på Tullstorp. Hingsten har bland annat gått tre världscupfinaler tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson.

Quintero tillgänglig på Tullstorp
Quintero och Rolf-Göran Bengtsson har gjort många stora klasser tillsammans innan hoppryttaren slutade tävla hingsten för ett år sedan. Picasa 2.7

Quintero (holst f -98 e Quantum-Chamonix) ägs av The Stallion Company i Frankrike. Han kommer att vara tillgänglig för avel i Sverige under 2015 via Tullstorp. Stuteriet berättar i ett pressmeddelande att färsk sperma från hingsten ska importeras flera gånger i veckan samt att det även ska finnas en del frysta doser liggande. 

Quintero är välkänd bland ridsportälskare i Sverige efter en lång karriär tillsammans med OS-medaljören och tidigare Europamästaren Rolf-Göran Bengtsson. De båda var ett ekipage ända sedan unghäståren och har vunnit internationell Grand Prix och Nations Cup samt deltagit i tre världscupfinaler. Hingsten pensionerades från tävlingsbanorna förra året. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden