Avelsnyheter
4 mars 2015 14:25

Blue Hors Cavan död

Blue Hors Cavan har avlidit. Hingsten gick bland annat ett VM och två världscupfinalen tillsammans med Lars Petersen och var nia på OS 2004 med Andreas Helgstrand.

Blue Hors Cavan död
Blue Hors Cavan tävlades av Andreas Helgstrand under slutet av sin karriär. Code 71835

Blue Hors Cavan (HANN f 1990 e Cavalier-Damnatz uppf Rusch Belum Friedrich-Wilhelm) var en av de första hingstarna som köptes in av Kjeld Kirk Kristiansen till stuterierna Blue Hors och Stuteri Ask. Nu berättar Ridehesten att hingsten är död. 

Blue Hors Cavan är en av Danmarks mest framgångsrika dressyrhästar. Han började sin internationella karriär med Lars Petersen och gick VM redan som 8-åring. Ekipaget var bland annat tvåa i världscupfinalen 2002 och hamnat nära prispallen på EM och VM. Senare började Andreas Helgstrand tävla hingsten och ekipaget blev nia på OS i Aten 2004. 

2007 pensionerades Blue Hors Cavan. Sedan dess har han gått på Blue Hors som flockledare. Han har dock inte gjort så stort avtryck i aveln och har knappt 90 registrerade avkommor. Han avlivades hemma på Blue Hors. 

Se film på Blue Hors Cavan i Aachen 2000 nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden