Avelsnyheter
3 mars 2015 09:32

Singular välkomnas i SWB

Efter att ha blivit godkänd i Hannover och SF är det nu klart att Maria Gretzers hingst Singular LS La Silla är godkänd för spermaimport i SWB. Han tävlas mycket framgångsrikt av Marcus Ehning, senast under Gothenburg Horse Show.

Singular välkomnas i SWB
Marcus Ehning tävlar Maria Gretzers hingst Singular La Silla, här under världscupfinalen i Lyon förra året. Roland Thunholm

Hingsten som är en riktigt kändis på sociala medier, delvis i kraft av att han som unghäst inte godkändes på bruksprovet, mönstrades i stallet på GHS för den exteriörbedömning som krävs. Samtliga hingstar ska godkännas exteriört för att få en ordinarie licens, det är bara världsrankingens toppar som kan få ett automatiskt godkännande.

Meritmässigt är det inte längre några tveksamheter alls. Den 9-årige Singular LS La Silla har i vinter gjort världscup-debut med strålande resultat. 

Han är uppfödd på La Silla-stuteriet i Mexico men kom till Maria Gretzers stall som unghäst redan och köptes i samarbete med hennes mamma Wivi-Ann Gretzer. 

Maria Gretzer är en av Sveriges mest kända ryttarprofiler och har dessutom suttit i AVN som sportrepresentant. 2011 visade hon Singular LS La Silla (LS f -06 e Fergar Mail-Stakkato) på bruksprovet men det gick inget vidare.
– Det var otroligt snopet att inte ens komma till Fas II, jag trodde så mycket på honom men samtidigt gjorde jag en del tabbar i matchningen, det är passerat sen länge, konstaterar hon i en intervju med Ridsport 2014.
– Jag vill behålla honom, han ska bli en fin sporthäst men avelsdelen är ett sätt att få tillbaka en del pengar i alla fall, förklarar Maria.

Sedan dess har hingsten gått från klarhet till klarhet i hoppningen, Marcus Ehning har ridit den under de senaste 18 månaderna och Singular har flyttat till Borken i Tyskland.

Singular kommer att verka på fryst sperma och de första fölen föds redan i vår.

Läs mer om Singular La Silla

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden