Avelsnyheter
13 april 2015 14:04

Bel Air godkänd för avel

Ytterligare en svenskägd hingst, Bel Air, som visades på bruksprovet i Flyinge i början av mars i år, har godkänts av Oldenburgförbundet.

Bel Air godkänd för avel
Bel Air under bruksprovet. Kim Lundin

Efter bruksprovet, där Bel Air inte godkändes, skickades hingsten till Tyskland och visades upp för Oldenburgförbundets representanter på plats i Vechta, riden samt på hårt underlag. Den 3-årige Bel Air e Belissimo M-Rosario-Monte Carlo I är sedan tidigare premierad i Hannoveranerförbundet och ropades in för 30 000 euro av Björkås C & M AB vid den efterföljande auktionen. Nu fick han licens för i år utan någon övre gräns för antal ston. Däremot måste hingsten genomföra flerdagarsprov för fortsatt godkännande i Oldenburgförbundet.

Bel Air, som fått stamboksnumret 9158, är tillgänglig för svenska uppfödare via ett-sto-licens och kommer att stå på station i Sverige.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden