Avelsnyheter
15 april 2015 21:30

Ordförande väljer bort årsmöte

Frågan om var Svenskt Avel- och Sportchampionat ska gå den närmaste framtiden är brännhet. Då väljer ASVH:s ordförande Lars Pelin att inte närvara vid årsmötet i Nässjö på lördag.

Swede Horse, som arrangerar Svenskt Avel- och Sportchampionat, har gjort en grundlig undersökning om konsekvenserna av vad en eventuell flytt av championatet till Elmia i Jönköping skulle innebära. Plötsligt kom beskedet om att en flytt inte längre var aktuell. Enligt källor till Ridsport var det ASVH:s ordförande Lars Pelin som stoppade det fortsatta arbetet med flytten. Själv säger han att det fanns en enighet i ASVH:s styrelse om att det inte ska tas något beslut om flytten just nu.
– Det var diskussioner, men det är ingen som har reserverat sig, säger han. 

Turerna kring Elmia eller Flyinge har orsakat en hel del turbulens i Swede Horse styrelse som består av representanter för ASVH och Svenska Ridsportförbundet, SvRF och flera styrelseledamöter har bett att få sluta sina uppdrag. Frågorna kring Lars Pelins roll och påverkan på andra styrelseledamöter i det hela är många och i samband med ASVH:s möte på söndag skulle detta ha kunnat dryftas. Men Lars Pelin tänker inte komma på mötet. 
– Jag fyller 65 år på fredag och ska fira det med baluns på lördag. Jag tycker det är ett fullgott skäl, säger han. 
Men det finns de som tycker att du bör vara där för att bringa klarhet i en del saker. Vad vill du säga till dem?
– Jag tycker inte att jag behöver vara där. För mig är den här frågan färdigdiskuterad. 
Men det är ju inget beslut fattat än?
– Nej, just därför. Jag tycker att beslutet om var championatet ska ligga ska fattas av den styrelse som kommer att ansvara för det och inte av de gamla styrelserna.
Var tycker du att championatet ska gå?
– Jag är fullständigt neutral i den frågan. Däremot måste man ta i beaktande att det finns ett avtal skrivet med Flyinge. Det avtalet gäller fram till och med 2018. Om man bryter det kan det bli ekonomiska konsekvenser.

Lars Pelin valdes till ordförande i ASVH 2012. Han har varit på alla årsmöten sedan dess och har ställt sig till förfogande för omval. 

Läs mer om turbulensen i Swede Horse. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden