Avelsnyheter
5 april 2015 19:21

Påskgodis i hingstform på Gränsbo

Med påsk kommer hingstvisning på Gränsbo Stuteri i dagarna två med start Påskdagen. Med en bruksprovsvinnare i Heston for U och tre nya hopphingstar i programmet fanns det gott om nyheter för säsongen.

Påskgodis i hingstform på Gränsbo
Heston for U myser lite med husse Per Runesson i stallet trots massor med besökare, en otroligt cool och tillgiven hingst. Kim Lundin

Hingstvisning på Gränsbo handlar mycket om logistik för de tre huvudpiloterna Rose Mathiesen, Mia Runesson och hoppryttaren Magnus Österlund. för att göra det möjligt för tre ryttare att visa nio hingstar där Magnus har fem på sin lott fick publiken även se avkommor till de äldre hingstarna både ridna och vid hand. 

Zuidnwind 1187 var först ut med Rose Mathiesen och de debuterar internationell Grand Prix i Holland om någon vecka. Förutom hans son bruksprovsvinnaren Heston for U visades Johanna Due-Bojes nyinköp Zwingfly och stoet Zorbé samt tvåan i 4-årschampionatet 2014 Odd Molly.

Magnus Östrlund började med att hoppa Dylan N och sedan följde Gare du Nord VDL, Comfortuna VDL, Elliott VDL och Gisborne VDL. Fem mycket ridbara och välhoppande hingstar.

Deodoro visade upp sig med Mia Runesson på ryggen med härligt lätta rörelser och mycket fina bakben. Sist ut var kungen av Gränsbo – Bocelli 1044 i egen hög person riden av Rose Mathiesen. Innan dessa hade hans dotter Medea, fint visad av Sara Perklev, visat upp sig som en verklig kopia av sin far.

Stallmingel och hingstkel följde, många passade på att boka en betäckning och diskusionerna om de olika hingstarnas för- och nackdelar gick höga.

Visningen fortsättar Annandag Påsk kl 14, observera att det krävs föranmälan.

Gränsbo Stuteri hemsida

Det kommer ett komplett bildspel för prenumeranter med samtliga hingstar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden