Avelsnyheter
2 maj 2015 20:38
Ridsportplus

Föl och Heartbeat roade på visning

Runt 350 personer kom för att fira den traditionsenliga hingstvisningens 20-årsjubileum på Hästak i ńlmeboda. Totalt visades sex hingstar och några av deras avkommor.

Föl och Heartbeat roade på visning
Heartbeat visade upp sig ordentligt. MALIN WENGDAHL

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    I år var det 20-årsjubileum för hingstvisningen och för första gången på fyra år visades även hingsten Cortus och två generationers avkommor. Förutom de egna stationerade hingstarna så visade även Stald Cajus sina två hingstar. Det anordnades även gratis lotteri där man dels kunde vinna saker från Agria, men även en fri språngavgift.

    De hingstar som visades från Stald Cajus var Balou DVH 1134 (e Balou du Rouet) och Heartbeat (e Heartbreaker). Heartbeat avslutade dagens visningar och tog publiken med storm.

    De stationerade hingstarna som Hästak också visade upp var Dirco Hästak 1005 (e Irco Mena), Cuper 1069 (e Chambertin) och Lill Cotte Hästak (e Cortus). Dessutom visades ridponnyhingsten Top Silvio Hästak RP 180 (e Top Nordpol) som numera har tagit över som enda ridponnyhingst på stationen efter sin far.

    Text och foto: Malin Wengdahl 

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden