Avelsnyheter
13 november 2016 12:02

De prisades av SWB

SWB har delat ut flera prestigefyllda utmärkelser. I år gick familjen Tatis Anderssons hederspris till Tarusa som är moder till Fibonacci och fälttävlansuppfödaren Margareta Algotsson fick Illusterpriset.

De prisades av SWB
Fairnet är högst rankade SWB-häst i fälttävlan. Här är valacken med Linda Algotsson i OS-terrängen tidigare i år. BILDBYRÅN

Familjen Tatis Anderssons hederspris delas varje år ut ett framstående avelssto och i år belönades stoet Tarusa (e Corland-Nimmerdor, uppf. i Holland). Detta berättar SWB på sin webbplats. Hennes mest framgångsrika avkomma är Fibonacci (f 2005 e For Feeling-Corland), tidigare Fendi, som tävlas framgångsrikt av Meredith Michaels Beerbaum på de internationella hoppbanorna.

Crusader Ice med Stepanie Holmén på Elmia. 

Men även stoets yngre avkommor låter tala om sig, nu senast på Elmia genom Crusader Ice (e Cabachon 1216). Samtliga avkommor är uppfödda av Tina Petersson-Lind. Sedan några år tillbaka är Susanne Wallentinsson ägare till Tarusa.

Valörpokalen ges till uppfödaren av årets bästa svenskfödda hopphäst. I år var det Tina Petersson Lind som tar emot pokalen för sin uppfödning, ovan nämnde Fibonacci som bland annat ingick i Tysklands silverlag på OS. Fibonacci rankas som nummer 22 på World Breedings ranking.

Patrik Kittel och Deja.

Gasparipokalen delas ut till uppfödaren av den dressyrhäst som ligger högst på World Breedings ranking i juli månad. Liksom förra året fick Marie Haward ta emot priset för sin fina uppfödning Deja (f 2004 e Silvano-Don Schufro). Deja har under året gått från klarhet till klarhet, och bevisat att hon hör hemma i världstoppen. Tillsammans med Patrik Kittel har hon det senaste året segrat i både Grand Prix och Grand Prix Kür i Doha samt deltog i OS-finalen. Hon är tolva på World Breedings ranking.

Illusterpriset går till uppfödaren av årets högst rankade fälttävlanshäst, Fairnet (f 2006 e Feliciano-Dalby Jaguar xx). Uppfödare är Margareta Algotsson, Fairnet härstammar ur en prestationsmeriterad härstamning med elitstoet Princess Fair längre bak i stamtavlan. Fairnet tävlas av Linda Algotsson och har under året en tiondeplacering i Lumühlen och representerade Sverige i OS i Rio. Fairnet ligger på 111:e plats på World Breedings ranking.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden