Avelsnyheter
8 november 2016 13:50

Uriko-son segrade i Holstein

Holsteinerförbundets egen hingst Unlimited segrade när de höll premiering i Neumünster. Totalt accepterades 23 ur gruppen på cirka 60 hingstar som visades 3-5 november i Holsteinhalle. Här ser du film på topp tre.

Uriko-son segrade i Holstein
Unlimited med nöjd visare, uppfödare och ägarrepresentanter från Holsteinerförbundet.

Hingstarna som nu accepterats är 2,5 år gamla, födda 2014 och inbjudes nu till 14-dagarsprov i början av 2017 – om deras ägare vill att de ska betäcka som 3-åringar.

I Holstein utses fortfarande både segerhingst, reservsegrare i två grader och premiehingstar. De 60 hingstarna mönstrades på hårt underlag och det lilla antalet dressyrstammade longerades i anslutning till att samtliga visades på ring. Under fredagen löshoppades samtliga och galoppkvalitén granskades.

Segerhingst efter mönstringen var nr 56 Unlimited efter Uriko-Casall-Capitol I uppfödd av Klaus Thiedemann och ägd av Holsteinerförbundet själv. Uriko är en KWPN-hingst efter Untouchable och Lavito, bara 9 år och tävlar framgångsrikt. Unlimited kommer såklart från en beprövad stolinje där mormor Arina är mamma till tre hingstar med Lasino och Limoncello I och II. Familjen har lämnat många sporthästar och som individ beskrivs Unlimited som en komplett häst. Nämndens omdöme löd: – En makalös exteriör, rör sig mycket väl och och en av dem bästa i löshoppningen, ett verkligt gott temperament och med fint uttryck under sitt ärevarv.

Nr 56 Unlimited Segerhingst (Obs, skylten i filmens början är fel)

Bland de godkända hade förbundets stora stjärna Casall Ask flest söner med bland de accepterade, hela fem accepterades. Bäst gick det för nummer 13 Cesul med Calato på mödernet som fick premie.

Nr 13 Cesul premiehingst

Reservsegrare, med andra ord näst bäst blev nummer 32 som döpts till Christer och var efter Connor-Singulord Joter, även han med anknytning till Casall som här var farfar. Han ägdes av Harm Thormählen men såldes för 120 000 euro till Finland. 

nr 32 Reservsegrare Christer

I hela gruppen av visade unghingstar dominerade avkommor till Cascadello I (Holst f – 09 e Casall-Clearway, uppf Reimer Henning, äg Gestüt Fohlenhof), totalt sex stycken. Han är en av de mycket spännande unga hingstar med meriterna på plats, fint 70-dagars prov med 9,21 som 3-åring, Bundeschampionat final och fina avkommor visade. Detta var hans andra årgång, förra året accepterade totalt fyra i Holstein och Hannover, i år blev det två i Holstein.

En av dem var den andra reservsegraren, eller trean på ren svenska, nr 23 Clarksville med Canto som morfar. Varken han eller segerhingsten såldes på auktionen. Där gick istället Cascadello-sönerna nr 19 Carcano för 38 000 euro, som accepterades och stannade i Tyskland, medan de tre icke-accepterade exporterades. Nummer 21 Cascalord med Lordanos på mödernet såldes för 33 000 euro till Holland och hingsthållaren Paul Hendrix som planerar att visa hingsten för KWPN:s nämnd.

Nr 21 Cascalord 

Resultatlista
Auktionsresultat accepterade hingstar
Auktionsresultat ej accepterade hingstar
Katalog med filmer på samtliga klicka i listen till höger för att komma till respektive hingst.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden