Avelsnyheter
2 februari 2016 10:09

Nedräkning till KWPN:s hingstpremiering

Det enskilt största förbundet inom varmblodsaveln håller 3-6 februari sin premiering av 3-åriga hingstar. I år är det I-årgången som mönstras. KWPN Stallion Show bjuder på årgångsklasser och tävlingar från onsdag till lördag, häng med Ridsports rapportering därifrån.

Nedräkning till KWPN:s hingstpremiering
Hamilton segrade 2015, gjorde flerdagarsprov på våren och heter nu Hamilton Platinum. Kim C Lundin kim@witnet.se

Till skillnad från många andra europeiska förbund har KWPN länge hållit emot och inte direktsänt evenemanget. Allt har filmats och klipp på de enskilda hingstarna, ganska redigerade, har tidigare funnits tillgängliga via den egna webb-kanalen KWPN.tv men först i efterhand. 

Sedan förra året säljs det  abonnemang till kanalen KWPN.tv och för de som tecknar sig går det att följa evenemanget. Är du inte beredd att sitta från 8-23 så ordnar vi det åt dig genom att rapportera på plats om de mest intressanta hingstarna. 

Årets program följer nyordningen från 2015, istället för att all sortering skedde lördag morgon skall det nu göras i omgångar. Den disciplinvisa uppdelningen blir allt tydligare och är ett klart svar  till hur publik och branschfolket vill ha det. Hoppstammade hingstar premieras och auktioneras ut redan torsdag kväll när samtliga hoppgrupper visats. För dressyrhingstar är det premiering och auktion lördag eftermiddag som tidigare.

Beroende på det tajta schemat kommer det mesta av Ridsports rapportering att ske kvällstid, men följ oss gärna på Twitter, @tidn_ridsport.

För intresserade finns här ett antal länkar.

KWPN Stallion Show, huvudsida

Tidsprogrammet onsdag – lördag

Samtliga hopphingstar med stam, auktionshingstar med film och stammeriter

Startlista onsdag med gruppindelning

Startlista torsdag med gruppindelning

Samtliga dressyrhingstar med stam   auktionshingstar med film och stammeriter

KWPN TV (kräver abonnemnag)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden