Avelsnyheter
18 maj 2016 11:16

Dujardin testrider 4-åringarna

Ņrets 4-åringar i Breeders Trophy som ska testridas får en riktig storstjärna i sadeln. Världsrekordhållaren och OS-vinnaren Charlotte Dujardin är testryttare.

Dujardin testrider 4-åringarna
Charlotte Dujardin styr mot Flyinge i höst.

I början av oktober går Breeders Trophy på Flyinge och som testryttare för årets 4-åringar har Charlotte Dujardin precis presenterats. 
– Jag ser verkligen fram emot att testa hästarna i oktober och jag vill tacka organisatören för inbjudan. Jag har hört att tävlingarna ska vara riktigt bra och det ska bli väldigt roligt, säger Charlotte Dujardin i ett pressmeddelande.

Tomas Torgersen, tävlingsledare för Breeders Trophy, är förstås nöjd:
– Charlotte Dujardin var såklart vår största önskan som testryttare, säger han och tillägger:
– Vi har sett Charlotte i Danmark och trots att hon egentligen ”bara” testar hästar så bjuder hon på en hel del aha-upplevelser runt ridning och hästutbildning. Vi är övertygade att det kommer bli en succé, säger Tomas Torgersen.
OS-vinnaren och världsrekordhållaren tar över efter Patrik Kittel som har varit den som testridit de 4-åriga hästarna i tre år. Att det skulle vara tre år var bestämt från början.
– Det har varit väldigt framgångsrikt och testridningen för 4-åriga dressyrhästar har varit en av de mest välbesökta klasserna under Breeders Trophy-veckan, säger Tomas.

Biljetter till bland annat testridningen släpps på lördag hos Swede Horse och Flyinge.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden