Avelsnyheter
13 juni 2016 14:30

Lövsta och Flyinge PS skiljs åt

Efter fyra år säljer Lövsta sin del i Flyinge PS and Partners till de andra delägarna, Paul Schockemöhle och IB Kirk. ”Vi såg det som en enastående möjlighet att tillsammans med några av Europas främsta hingsthållare kunna rädda det kulturarv som hingstverksamheten på Flyinge är” säger Antonia Ax:son Johnson, ägare till Lövsta Stuteri, om hur det hela började.

Lövsta och Flyinge PS skiljs åt
Lövsta Stuteri med Antonia Ax:son Jonsson i täten säljer sin del i Flyinge PS and Partners.

– Vår egen verksamhet har vuxit enormt bara de senaste två säsongerna och vi vill lägga fullt fokus på den, säger Malin Cohlin, chef för Lövsta Stuteri och Seminstation, i ett pressmeddelande.
Lövsta har varit delägare i Flyinge PS and Partners i fyra år.
– Vi såg det som en enastående möjlighet att tillsammans med några av Europas främsta hingsthållare kunna rädda det kulturarv som hingstverksamheten på Flyinge är. Flyinge har varit ett nav i svensk avel sedan 1100-talet och det har varit en ynnest att få vara med om att bevara det, säger Antonia Ax:son Johnson, ägare till Lövsta Stuteri, om varför de tackade ja till samarbetet med Paul Shockemöhle och IB Kirk med målet att rädda kvar aveln på Flyinge.

En viss form av samarbete blir det även i fortsättningen.
– Vi kommer fortfarande vara agent för Schockemöhles hingstar och ha dem i vårt hingstprogram, så man kan säga att samarbetet fortsätter i en nygammal form, säger Malin Cohlin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden