Avelsnyheter
26 augusti 2016 11:02

Föl och embryon på auktion

I dag inleddes Zangersheides stora onlineauktion på både föl och embryon. Hugade spekulanter har till måndag kväll på sig att lägga sina bud.

Föl och embryon på auktion
Baloubetta van de Eijkhof Z är ett av 33 föl som auktioneras ut online från Zangersheide. Hon har samma mormor som Big Star, och lär bli en dyrgrip.

Totalt bjuds 33 föl och två embryon ut till försäljning via Zangersheides webbplats.

Utgångspriset på fölen är 1 500 Euro, och trots att auktionen inte varit igång så länge är det flera föl som stuckit iväg i budgivningen.

Hetast just nu är ett stoföl e. Baloubet du Rouet-Taloubet Z, där mormor Jolanda är mamma till OS-vinnaren i hoppning Big Star. Priset på fölet är just nu 5 000 Euro, men lär säkert landa betydligt högre innan auktionen avslutas på måndag kväll.

Dyrast just nu är dock ett embryo e. Chellano Alpha Z, där mamman är ingen mindre än Ratina Gamma Z (e. Ramiro-Almé Z). Ratina Gamma Z är en klon från Ratina. Just nu är någon villig att köpa embryot för 15 500 Euro.

Läs mer om auktionshästarna här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden