Avelsnyheter
22 augusti 2016 10:00

Svensk hästuppfödning ska debatteras

Kan hästuppfödning bidra till utveckling av landsbygden? Det tycker i alla fall Stoägarföreningen Sverige som har bjudit in till en omfattande seminariedag i ämnet.

I samband med Elmia Scandinavian Horse Show sista veckan i oktober kommer seminariet ”Hur kan hästuppfödning bidra till landsbygdsutvecklingen? Är glesheten en fördel?” att genomföras.

Medverkar gör bland andra landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Under dagen kommer deltagarna att diskutera uppfödning ur ett hållbarhetsperspektiv – både för hästen och för landsbygden.

Tanken är att detta ska vara starten på en seminarieserie som pågår under drygt ett år och där svensk hästuppfödning diskuteras via olika ingångar.

Enligt Stoägarföreningen Sverige kan dagens svenska hästuppfödning minska sina produktionskostnader med 200 miljoner. Rätt organiserad har den har också potential att återuppliva 1 000 nedlagda gårdar och förstärka ekonomin för 1 000 mindre mjölkbönder och ge 40 000 nya jobb på landsbygden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden