Avelsnyheter
8 januari 2017 21:38

Chilli Morning till avelsboxen

Britten William Fox-Pitts tävlingskamrat Chilli Morning har gjort sitt på tävlingsbanorna. I år går den 17-årige hingsten och VM-medaljören i fälttävlan in i avelsboxen på heltid.

Chilli Morning till avelsboxen
Chilli Morning och Willian Fox-Pitt har haft en enastående karriär på fälttävlansbanorna. Kim C Lundin kim@witnet.se

Chilli Morning (hingst f 2000 e Phantomic-Kolibre uppf Rainer Schicketanz äg Chrisopher och Lisa Stone) har haft en enastående karriär tillsammans med Storbritanniens William Fox-Pitt. 

Ekipaget ingick i det brittiska silverlaget på VM 2014 och där blev det också ett individuellt brons. På EM i Malmö 2013 tog ekipaget också ett individuellt brons. Chilli Morning tillhör också den exklusiva skara som har vunnit den fyrstjärniga klassikern Badminton. 

Nu berättar Eventing Nation att hingsten har gjort sitt på tävlingsbanorna och i stället ska ägna sig helt och hållet åt sin karriär som avelshingst. Hans sista stora internationella framträdande på tävlingsbanorna var OS i Rio där det blev en 12:e plats individuellt. 

Han ska vara stationerad på West Kingston Stud, några kilometer från Badminton. 

Chilli Morning är inte ett helt oprövat kort i avel och har bland annat avkomman Chillis Gem som kom sjua i klassen för 6-åringar på unghäst-VM i höstas. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden