Avelsnyheter
24 januari 2017 12:00

Embryoauktion på nätet klar

Belgiska ET-Auction har sålt årets första omgång embryon på nätet. Dyrast blev som väntat en avkomma undan Candy, Pieter Devos partner som har många segrar bakom sig.

Embryoauktion på nätet klar
Stjärnhästen Taloubet Z användes i marknadsföringen av ett av auktionen embryon trots liten gemensam genbas. Alla andelar med värdefulla släktingar i genomet är ett plus. Kim C Lundin kim@witnet.se

Årets första online-auktion från ET-Auction avgjordes under BWPs andra selektering av unga hingstar i helgen och slutbud kom under måndagen.

Auktionens högsta bud gick till en avkomma till Candy, Pieter Devos partner som har många segrar bakom sig, och snackishingsten Malito de Rêve, son till VM-vinnaren Cumano och nyligen utsedd till BWP Ambassadör. Det här embryot är inplanterat och klart i ett mottagarsto, beräknad födsel är i början på september. Prislapp 26 000 euro efter elva bud, cirka 250 00 kr.

Näst dyrast blev embryot som lite kryptiskt beskrevs som Baloubet du Rouet undan en halvsyster till Taloubet Z. Embryots moder är Zirkoon de Semilly K efter Diamant de Semilly med samma mamma som Taloubet Z. Det lockade nog för ett slutpris på 19 000 euro, runt 180 000 svenska kronor. Mottagarstoet väntas föla i början på juni.

Priserna på auktionens embryon började runt 8500 euro och slutade på 26 000 euro. Stora summor men ändå inte så höga priser med tanke på att det handlade om mycket intressanta stammar från presterande hästar.

Hela listan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden