Avelsnyheter
20 januari 2017 08:30

Horsetelex lyfter fram stolinjerna

Den holländska avelssidan Horsetelex har fått en ansiktslyftning av rang. Nu visas varje häst med alla presterande släktingar på mödernet i en och samma sökning. Avelsnördar kan här få sitt lystmäte av fakta, resultat och avlägsna släktingar till sina favorithästar.

Horsetelex lyfter fram stolinjerna
En rejäl uppfräschning har Horsetelex fått under januari.

Härstamningsdatabasen Horsetelex tar in samtliga visade hästar hos de flesta stamböcker i Europa. I tillägg kan enskilda användare registrera hästar, efter att kontroll görs från administratorn. Numera finns dessutom funktionen att inte bara markera att en häst är en embryotransfer utan också registrera embryon samt om de är till försäljning. Horsetelex fick för två år sedan systersidor med sportresultat och försäljningsfunktioner. 

De hade en modernare design och Horsetelex har länge varit svår att hantera via mobiltelefonernas webbläsare. En app lanserades för några år sedan men drogs tillbaka så den helt enkelt inte höll måttet.

Nu har sidan fått ett ansiktslyft, även om mobilversionen inte är bästa möjliga är det en förbättring för användaren. 

Bland de nya funktionerna finns en förenklad sökning efter hästar via namn, far eller morfar. Räcker inte det finns en avancerad sökning.


Här går det att para ihop flera olika parametrar för att hitta det som söks.


Letar du efter ett embryo är det bara att gå till avancerad sökning, välja flik för embryo och söka efter önskad vader eller morfar.

Den vanligaste funktionen är trots allt att få se stamträdet på olika hästar. För enkelhetens skull är SWB:s mesta förärvare vald som exempel.

Direkt under stamtavlan där förutom trädet även visas föräslingsgrad och inavelskoefficient (för medlemmar) förljer den utförliga informationen om släktingar i mödernelinjen.

Varje rad i bilden är en klickbar länk till just den hästen. Den röda texten Results indikerar att detta är en aktiv tävlingshäst som finns i Horsetelexresults med sina resultat sedan oktober 2014. 

För varje avelsnörd är den nya sidan med sina funktioner lite som att nå Nirvana, det finns mycket att botanisera bland. Det mesta är dessutom tillgängligt utan abonnemang eller registrering. För SWB-medlemmar finns möjlighet till anslutning till Horsetelexresults. 

Horsetelex Härstamningsdatabas

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden