Avelsnyheter
29 mars 2017 10:40

Carinjo 9 och Silvanas avkomma född hos HDC

Nu råder det föl-lycka hos Haras de Coudrettes. Deras storhoppande stjärnor Carinjo 9 HDC och Silvana HDC har fått sin första avkomma.

Carinjo 9 och Silvanas avkomma född hos HDC
Silvana HDC hade en framgångsrik karriär, främst med Kevin Staut i sadeln. Roland Thunholm

Silvana HDC (KWPN, f 1999, e Corland–Widor) gick i pension förra året efter en karriär som resulterade i bland annat titeln Världens bästa sto, VM- och EM-silver i lag och flera Grand Prix-segrar med Kevin Staut. Nu har hon fått ett föl via embryotransfer.

Far är Carinjo 9 HDC (HOLST, f 2001, e Casacvelle-Landgraf I). Carinjo 9 har topplaceringar i femstjärniga 1,60-klasser med Patrice Delaveau  och är far till flera godkända hingstar som Carin, Carpino, Cariletto, Chitaro, Coral Beach and Criffindor.


Carinjo 9 HDC på Sverigebesök med sin första internationella ryttare, Thomas Voss. Foto: Roland Thunholm

Haras de Coudrettes (HDC) skriver om föllyckan på sin Facebook, där de snabbt fick gott om hjälp av sina följare med allehanda namnförslag.
”Den första babyn från vår prinsessa och våra hjärtans hingst ska heta Hilvanjo (…) Han kommer att vara vår lilla ängel som vi ska vårda ömt varje dag” skriver de och grattar samtidigt stoet Adrenaline, som de beskriver som en ”fantastisk surrogatmamma.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden