Avelsnyheter
28 juli 2017 09:02

Ifversons föl prisat i Tyskland

Ett hingstföl som har fötts upp av avelsprofilen Johan Ifverson blev bästa hoppföl och tredje bästa gångartsföl på tyska fölchampionatet nyligen. "Det är ju jätteroligt," säger Ifverson.

Ifversons föl prisat i Tyskland

Johan Ifverson har många järn i elden när det gäller hästavel, men han har inte fött upp så många hästar. Det prisade hingstfölets (e Conthargos-Balou du Rouet) mamma köpte han förra året när hon var tre år. Hon är av finaste hoppblod och helsyster till hingsten Chaccos´ Son som tävlas internationellt av Maurice Tebbel. Johan Ifverson samarbetar med tyske Arndt Schwierking och stoet står hos honom. 
– Jag försökte först få henne dräktig med en annan hingst men det gick inte så då bytte jag till Conthargos. Och så blev det detta fölet, säger Johan Ifverson. 

Det var mer på skoj de visade fölet på en regional visning, sedan gick han vidare till tyska fölchampionatet där han alltså blev högst bedömda hoppföl och tredje högst bedömda gångartsföl. Han fick bland annat betyget 10 på typen. 
– Det är verkligen ett jättefint föl, han rör sig mjukt och fint och är rörlig. Det är ett riktigt hingstämne, säger Johan Ifverson. 

– Det är ju jätteroligt. Lite extra kul var att det var fina priser, bland annat en betäckning med For Pleasure.

Planen är att hingstfölet ska stå kvar hos Arndt Schwierking  i Bremen och sedan visas för godkännande som 3-åring. 
 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden