13 april 2014 08:28

Semindebatt utan motpart

Vår webbdebatt, #semindebatt, i seminfrågan har pågått i fem dagar med viktiga inlägg från många parter. En part saknas och det är Stuteriveterinärföreningen som är Jordbruksverkets mest inflytelserika remissinstans i ämnet.

Semindebatt utan motpart
Stuteriveterinärföreningens vice ordförande Anders Gånheim och ordförande Kerstin Darenius under HHKs debatt i seminfrågan under Bruksprovsveckan.

Inför #semindebatt togs kontakt med Stuteriveterinärföreningens ordförande Kerstin Darenius och hon gav då löfte om föreningens deltagande i webbdebatten. 

Svensk Stuteriveterinärförening bildades år 2000 på initiativ av Kerstin Darenius och Anders Gånheim. Föreningens första verksamhetsår var 2001 och cirka 100 veterinärer med intresse för hästreproduktion är medlemmar. 

Inför semindebatten togs flera kontakter med föreningens ordförande Kerstin Darenius. Hon uttryckte då att föreningsens synpunkter inte kommit fram tillräckligt tydligt tidigare och ställde sig positiv till att delta.

Trots propåer till flera i föreningens styrelse har det inte kommit något debattinlägg eller kommentar till övriga inlägg.

Föreningen har historiskt sett haft stort inflytande på seminföreskrifterna då de är remissinstans för Jordbruksverket och har varit representerade i de flesta arbetsgrupper och råd som funnits i ämnet.  

Den nya arbetsgruppen för hästsemin sammanträder för första gången måndagen den 14 april i Jönköping. Där finns Stuteriveterinärföreningen representerad med sin ordförande.

*******
Vad tycker du? kommentera gärna här i vårt kommentarsfält eller maila dina inlägg till oss.  Vill du göra ditt helt eget debattinlägg går det bra här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden