Blogg
5 november 2014 21:22

Nya mål och planer

Höst innebär ju inte bara regn och mörker, även om det är en del av det hela. Det kan man inte ändra på så länge man bor här i Sverige. Man undrar ju mer än en gång varför man är kvar… man får vända på steken och se framåt, mot en massa rolig träning och att hinna umgås med vänner när det inte är tävling varje helg.

Jag fyllde år med nolla på slutet i oktober och bestämde mig för att fira litet osvenskt, i en hel vecka. Massor av roliga och trevliga vänner anslöt, vissa hela veckan, andra en dag eller två, och vi hade en helt perfekt vecka med mysiga middagar, lunchfika och en fredagkväll som hette duga.

Med hjälp av Mathias ljudanläggning och en massa hjälp hade vi riggat nattklubb i garaget, Camilla och jag lekte kockar, och vände på många stekar, njae, köttbitar under veckans lopp.  Förutom mycket kul så fick jag många användbara och fina presenter och blommor, så huset är nu smyckat i mina och höstens färger brunt och orange.

Inte helt utsövd klev man upp halv fem på måndagen, satte sig i Sabrinas vrålåk och drog till Randers i Danmark för att prova en häst. Tur hästen var bra i alla fall så resan inte var bortkastad, för man undrade faktiskt litet själv hur genomtänkt det var när vi drog iväg. Nio timmar på vägen och en på en lerig ridbana. Nu håller vi tummar för besiktning på den!

Bluppan och Sloppy fick hoppa idag, som uppvärmning för årets sista större tävling, Strömsholm i helgen. Ska passa på att hälsa på mamma och även träffa några gamla stallkompisar från Köping. Imorgon står 3-åringen Klöver (har lyckats köpa en häst till som heter Clover) på schemat, plus några försäljningshästar som ska filmas och förberedas för visningar.

Idag bestämde jag med ett gäng danska ryttare som startat en trupp för de som är äldre än YR men inte på elitnivå, en s k  ”mellantrupp” att jag ska jobba som deras mentor och tränare. Flera av dem har tränat hos mig innan och det ska bli kul att göra ett mer komplett upplägg för dem. Så många roliga kurser och träningar ser vi fram emot i vinter, som uppladdning inför våren och ny säsong. Själv har jag varit med på höstens första träning för Sylve, och Bluppan var som vanligt stjärna.

Nu gäller det bara att planera bra så att de ljusa timmarna används effektivt, de blir ju färre ett tag till innan det vänder igen. Inte helt säker på att jag gillar själva vintertidsomställningen. Hade nog hellre haft den där ljusa timmen på kvällen. Jag blir i alla fall inte piggare på mornarna, det är ett som är säkert. Hoppas blommorna håller länge, de piggar upp helt klart

/Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden