Blogg
1 december 2014 12:15

Höstpyssel

Vi har tagit höst nu. För mig betyder det en och annan sovmorgon. Fördel med lösdrift, fodra litet senare på kvällen, så är det inte så hysteriskt med tiden på morgonen. Behövdes, sovmorgonen alltså.

Mycket dagis-aktiviteter, och nej, inte som vissa skulle tro. Dagis hos oss det är en massa 3-åringar som ska aktiveras. Vi har lärt dem alla att vara handhästar, skutta små hinder, och de flesta har även varit en sväng på terrängbanan. Alla har varit supercoola, även om vår dressyrhäst Mårten undrade hur man klev ner för en kant. Men han tog mod till sig, flaxade till med frambenen, sen var han nere han också. Irish bank blev litet värre, hur gör man då? Backa ner, hmm gick sådär, fick en rumpa att följa med och då gick det att passera den högsta punkten, sen är det ju inte mycket att välja på, ner kommer man ju alltid.

Bluppans son Sloppy har blivit såld till en junior som rider i landslaget och Team JYR, ska bli kul att följa dem! De första rapporterna är positiva, så det känns skönt. Han är saknad, men så är det ju ibland, man kan inte behålla alla, och förhoppningsvis kan ju hon få fler fina avkommor senare. Har en fundering på ett embryotransfer till våren, vi får se hur det går.

Mitt i höstmörkret har vi en ljusglimt att se fram emot, vår första internationella hopptävling. Helgen innan jul drar vi ner till Roosendaal i Holland med Bluppan och Greyman, för start i lilla rundan i 2* med henne, och en Youngster-tour med honom. Det ska bli så himla kul, och det ger framförallt motivation att träna på ett tag till.  När vi kommer hem därifrån så vänder det ju och blir ljusare igen!

Min 4-åring Isse, som haft bäckenfraktur, debuterade precis på pay & jump tillsammans med Claras 5-åringar som vi ville stämma av om höstens övningar gett resultat, och de såg superfina ut. Isse var mest rädd för några barn på läktaren, och höll på att släppa ner mig bakom sargen, men vi klarade oss med ett nödrop. Hindren var inga problem i alla fall, så det bådar ju gott.

Nej, nu är det tid för batteri-laddning, så inte sovmorgon blir till en vana.

Ciao från nattugglan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden